Mi történik ha kisfiamat nem viszem oviba 3 évesen csak 3.5 évesen? Bővebben lent!
A dolog anyagi vonzatában nem vagyok jártas, de azt tudom, hogy kérhetsz gyermekorvosi-védőnői javaslatot, amelyben világosan leírják, hogy még nem javasolják a gyermek közösségbe kerülését. Ha te így érzed, biztosan meg tudod beszélni a gyermekorvosotokkal. Szurkolok.
Az én fiam most 3,5 éves, szeptemberben kezdi az ovit. Nem volt bölcsis. Picit én is aggódom. Bár írtad, hogy nem akarod részletezni, mégis nagy vonalakban elmesélnéd, mi az oka annak, hogy nem akarod még oviba adni? Érdekel, én is vívódom.
Egyetértek az elsővel. Az én lányom pl későn lett szobatiszta, a védőnő is azt mondta, nem teljesen óvodaérett. Ó novemberi, és szeptemberben kezdett volna, nem volt még 3 sem. Egy ismerős javasolta, hogy akkor adjuk be bölcsibe, a közösség jót tesz neki, és egy gondozóra 6-7 gyerek jut, nem 30, több figyelmet kap. Annyira jó választás volt a bölcsi, hogy egy évig ott maradt, 4 évesen ment csak oviba.
Te tudod, mi az oka, ha nem szeretnéd még az óvodát, bár a törvényi dolgokat nem tudom. Bár egy ismerőstől hallottam olyat, hogy beiratkozni be kellett, csak nem kezdte el az ovit, mert nem volt óvodaérett.
Szerintem az égvilágon semmi!
Óvoda kötelesség nincsen, csak iskola kötelesség, bár efelől is vannak kétségeim, ugyanis magántanárt is fogadhatsz, na és akkor mi van?!
Miért ha valakinek a gyereke már 7 éves és nem volt ovis akkor oda iratják be? Vagy mi?
Amúgy vehetnél neki valami kistestű kutyát, ne csak emberekhez próbáljon szocializálódni, fogadok egyke gyerek.
Néha át kellene hívni más kisgyerekeket délutánonként játszani, vagy őt elvinni a barátaihoz, otthon se legyen egyedüli gyerek! Talán azt mondod hülyeség, de lehet bevállalhatnál mellé pár gyerekre felvigyázást!
Attól megjönne az önbizalma főleg ha ő is kapna feladatot.
"Óvoda kötelesség nincsen, csak iskola kötelesség"
Iskola kötelesség nincs, tankötelezettség van. Óvodakötelezettség van.
Kérdező! Kérdezz rá az óvodában, legtöbb helyen van erre formanyomtatvány. Ha engedélyezik, hogy később kezdjen a kisfiad (fogják), akkor nem vonnak meg semmit. Ha csak szimplán nem hiszed, annak következményei vannak, aminek a csp megvonása csak az első állomása.
Mond hogy még nem szobatiszta, és a helyi jegyző rögtön engedélyezi az otthon maradást.
Vagy próbáljatok meg csak napi 4 órára menni, azaz csak délelőttökre.
Mondjuk amit írtál elég gyakori jelenség, a lanyomnak is vannak ilyen napjai pedig nyitott barátkozós bolcsis is...
En vinnem oviba es ha nem nyílik ki ki vennem, de az esélyt meghagynám ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!