Hogyan fogadtassam el vele cici helyett a tápszert?
9,5 hónapos a lányom,születése óta nem aludtam szerintem három óránál többet egyhuzamban,és ez még egy jobb este. Átlag öt hatszor kelünk,max hat,de inkább öt órát alszom,több részletben. Kivagyok,elegem van. Apja vigyáz rá néha,de már annyira hányingerem van az állandó kimerultsegtol hogy nem segít hahazajön és egy órára elajulok. Aludni akarok végre,normálisan. A problémám,hogy nem fogadja el a tápszert. Nem az ízével van gondja,eszik mindent is. Csak a csöcs kellene neki...hajnali egykor,háromkor,ötkor,kettőkor,meg a jó isten tudja mikor is.Nem anya kell neki,hanem csöcs. Szopik belőle rendesen,nem komfortszopi. Szopik,megitatom,aztán alszik is vissza. De a tápszert nem fogadta el. Vitte volna az apja,hogy ne kapjak szív infarktust a kimerültsegtol,de orditott. És csak amint a csöcs került a szájába,lett kuss.Napközben is rendesen eszik,akár mennyit adok neki vacsorára,ugyanúgy állandóan is kelunk. A kérdésem,hogy a banatba lehetne lenyomni a torkán a tápszert? Hogy lehetne leszoktatni a cicirol? Ordit ha megérzi az itatót, ha nem a cici jön...de megissza a tápszert is,csak legyen cici. Szóval nem azzal van gond hogy másféle tápszer kell!
..tisztában vagyok vele,hogy sok a helyesírási hibám,sok helyen vulgáris is vagyok, és kicsit vagy nagyon érthetetlen és csapongó is,de a legutolsó utáni erőmmel írom ezt is. Komolyan mondom megdöglök,ha nem hagyjuk abba a szoptatást. Segítsetek kérlek,senki sincs segitsegem,aki tudna ebben segíteni.
Te úgy látszik, hogy mindent tudsz, tényleg nem értem miért tettél akkor fel kérdést?
A gyerekvállalásnal az, hogy a gyerek alszik-e az lutri. Teljesen független attól, hogy tapszeres vagy anyatejes. Az ember úgy vállal gyereket, hogy tudatában van annak, hogy lehet, hogy ejszakaznia kell. Baromi nehéz, kimerito, idegőrlő, de ez van.
Nincs fent órákat a gyereked (még, mert elmondanám ilyen is lehet majd, akkor azzal mit kezdesz?), hanem cici után egyből visszaalszik. Nálunk is így volt majdnem 2 évig, ezért aludtam mellette.
Ezt a stílust amit itt levagsz meg egyenesen visszataszító, mintha itt más anya nem ejszakazott volna soha a gyerekével.
Olvass utána a több emberes babáknak. Az ilyen gyerek még ha egész nap kézbe van de fog éjszaka rendesen aludni. Mert nem vagy ott. Érzékeli hogy egyedül van és az nem jó neki.
Náluk is akkor lett jobb az éjszaka mikor magam mellé vettem. Az óránkénti kelésből lett 2/éjszaka. És igen előtte ő is evett rendesen minden alkalommal. Utána mégis elég volt a kevesebb is. Mondjuk én nem kínoztam magam ezért hónapokig
Én teljesen egyetértek a 25-ös válaszolóval.
Szerintem óriási probléma van manapság a fejekben, ezzel a szoptatás mindenekfelett eszmével. Gyakorlatilag semmi sem számít csak az anyatej. Nem számít, hogy az anya hogy éli meg, csak a szoptatás. Nekem nem colt elég tejem, mindent próbáltam, szoptatási tanácsadó stb. Már belebetegedtem a sikertelenségbe, de továbbra is folyamatosan azzal nyaggattak hogy csak tegyem mellre. De hiába volt egész nap mellen, csak fogyott és fogyott és üvöltött a cicin mert nem jött tej. 2 hónap múlva feladtam.
Mire jó ez? A depresszió küszöbére sodortak ezzel az egésszel.
A kérdező épp mentálisan összeomlani készül. Szerintetek ez rendben van? Mindegy vele mivan, csak szoptasson?
Lehet hogy valaki bír 2 éven át óránként kelni, de van olyan is aki nem. Nem vagyunk egyformák.
És kérdezhetik hogy minek szültem. De honnan tudtam volna milyen egy kisbabáról gondoskodni??? Hisz eddig nem volt gyermekem. Persze mesélték, de ezt nem tudja az ember, amíg át nem éli, de gondolom ezt egy gyerekesnek sem kell elmagyaráznom.
Valószínűleg nem lesz 2. gyerekem, mert MOSTMÁR tudom, hogy milyen.
Köszönöm,25-28 valaszolók!
Valóban ez a rengeteg ítélkezés a legrosszabb...én meg hiába vagyok tenyésztésben,így is megkapom,miért szopattaom még ennyit...de tápszert azért ne adjak neki. Ez pl kedves anyosom. Biztos szr a tejem,de a tápszert csak rossz anya ad..a férjem meg nem érti,miért vagyok mindig ennyire ki. De ő egész nap odavan,este egy két órát eljatszogat vele,ennyi. Felőle már jöhetne a második gyerek! Én emg...hát hagyjuk. Imádom a Gyerekem és bitang lelki furdalasom van,de érzem a hataraim,és mivel nulla segitsegem van,így ez az egy is épp elég. A férjem meg erre csak azt mondja hogy meg tudnánk mi oldani...de ki?én, felajultan? Szeretnék én is másik babát és ezért is van leli furdalasom,de tudom,hogy nem megy. Elengedtem. Vagy nem most...de már 35 vagyok szóval valszeg pár év múlva már nem fogok. Anyós egyenesen gyilkosnak nevez,hogy nem akarok másodikat,mert hát az a kis lélek már le akar születni...de egy tányér levest nem hozott nekem,sőt,ha jön, elvárná hogy főzzek neki ( nem szoktam,max kávét). Anyámnak mindig teher voltam,elvált apámtól,újra férjhez ment,én meg teher voltam neki. Pár éve már se ismerőseim se barátaim nincsenek,egy tanyán élünk az Alföldön,innen minden is messze van. Szóval így megy nálunk. Nagyon fáradt vagyok,kimerült és rettenetesen egyedül érzem magam.. imádom a gyerekem. És nem bántam meg. A legpatkányabb dolognak tartom ezt a mire számítottak,vagy tudtad mit valllalsz dolgot. Anyósom hat héttel szülés után vágta a fejemhez,amikor szerintem még ezt a két három órákat sem aludtam. Nem,nem tudtam mire számíthatok. És ha tudtam volna? Akkor is vállaltam volna! Mert szeretem és rengeteg örömet is ad és fél szeretnénk evelni ! Nem így kellene hozzá állni az anyaghoz..hanem,tudom,hogy nehéz,segítsek valamiben? Érdekes,egy egyetemistának ha fáradt senki se mondja hogy te vállaltad..vagy ha mást célt tuzol ki...az rendben van. De a gyerek..azt tudni kell előre,mindent is,segítséget a kutya nem ad. És itt nem csak fizikálisan értem,hanem empatia. A legnagyobb hiánycikk. Én végtelenül egyedül érzem magam mindkg.
Na most ez jól félre ment,de nem baj,leírtam. Sajnos annyi pénzem nincs,hogy hetente pszichológushoz.menjek,ha másért nem,csak hogy hozzáertoen és emoatikusan meghallgasson.talan,egyszer.
3 éjjelt ordít, na és, majd elhallgat. Ha sír, menjen be hozzà az apja, cumisüveg, idővel úgyis elfogadja.
Azért alváshiánnyal foglyokat kínoztak, legyen már eszetek, jobb lesz ha az anya kiugrik kínjàban az ablakon??
Kérdező nyugi, altassa pár napig a férjed, te meg hagyd abba a szoptatást teljesen, nappalra is. Ha nagyon feszül a cicid, kicsit fejj ki belőle és borogasd hideggel, el fog apadni.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!