Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még értelme fejni a tejemet?

Van még értelme fejni a tejemet?

Figyelt kérdés
kisfiam 4 hónapos, a 900 grammos napi adagjából max 200 a tej, a többi tápszer. Az orvos ajánlására ezért megkezdtem a hozzátáplálást. Az egyik mellemben már egyáltalán nincs tej, a másikból ha nem fejem le egész éjjel, kb 13-14 óra alatt összejön 80 milli, amúgy 3 óránként kb 30-akat szedek le 20 perc alatt. Én egy kicsit már időpazarlásnak gondolom. Szerintetek ha már úgyis hozzátáplálom, és a tápszerben is van vitamin, érdemes még ilyen 20-30 millikkel szórakozni? Vagy apasszam el? Szopizni nem hajlandó a babám, így sajna muszáj fejni.
2010. okt. 21. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Én fejném az immunanyagok miatt. A babák immunrendszere pont 6 hós korban a legvédtelenebb mert eddigre fogynak el az anyától kapottak és a saját termelés még nem igazán indult be. A tápszerben biztos sok a vitamin meg a főzelék, gyümi hozzátápival is sokat bejuttatsz de immunanyagokat nem.

Nekem is csak egyik ciciben volt tej de fejtem rendületlenül. Este azt a 120 milit odaadtam neki amit sikerült fejnem.

2010. okt. 21. 10:27
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi! és akkor ezt a kevés tejet meddig érdemes fenntartani (már ha tudom)7-8 hónapos korig, vagy még tovább?
2010. okt. 21. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Én fenntartanám, akármilyen kevés is, ameddig lehet, az immunanyagok miatt. A passzív immunitás a baba első védelmi vonala ebben a korban.

A férjemmel mindketten hetek óta betegek vagyuk, erősen köhögünk, a 7 hónapos, szoptatott babám mégsem kapta el, neki semmi baja születése óta. A 4 hónapos unokaöcsém is tőlem kapja a tejet, így az én betegségeim ellen védve van, de az anyja betegségei ellen nincs védve, és szépen elkapta azt a hasmenéses, hányós vírust, ami végigment a családjukon. Nem így történt volna, ha akár csak napi egy deci tejet kaphatott volna az anyjától.

Amúgy a kevés tejnek az egyik oka az, hogy ritkán fejsz. Napi 1x 80 mili egyértelműen kevesebb, mint napi 8x30 mili. Tévedés azt hinni, hogy minél tovább várs két fejés között, annál több "gyűlik össze". A mell nem így működik. Rendszeres, gyakori, következetes fejéssel nemcsak fenn lehet tartani, hanem növelni is lehet a tejmennyiséget.

A tápszeres babák emésztőrendszere semmivel sem erősebb az anyatejeseknél. Én nem kezdeném meg a hozzátáplálást ilyen korán. 6 hónapos koráig a babának a legmegfelelőbb az anyatej, ennek hiányában tápszer. Az orvosod le van maradva. :-(

[link]

2010. okt. 21. 12:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Még 2 hónapig tartanám fenn.
2010. okt. 21. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!