Mit tehetek még, hogy több tejem legyen?
Sziasztok. 2 hónapos a kisfiam, javarészt tápszeres. Az első kb. 2-3 hétben rengeteg tejem volt, nem győztem fejni, fagyasztani. Aztán beállt a kereslet-kínálat, majd jött a növekedési ugrás. Hiába tettem minden "nyikkanásra" cicire, valamiért nem igazodott a mennyiség az igényéhez. Orvos javaslatára elkezdtünk tápszerrel pótolni, amikor már nem jött az anyatej és nem volt hajlandó szopizni, viszont még éhes volt. Eleinte csak 1-2 étkezesnyi mennyiséget pótoltunk egész nap, viszont már teljesen megfordult az egész és csak 1-2 étkezést tudok maximum anyatejjel biztosítani neki. (Egészségügyi okok miatt kb másfél hétig nem tudtam szoptatni, de igyekeztem fejni minél többet, hogy ne apadjon el.)
Lehet hülye kérdés, de arra is kíváncsi vagyok, vitaminok befolyásolhatják a mennyiséget? Iszom a Herbária Laktoherb teát legalább napi 4-5 alkalommal. Emellett szedem az Elevit szoptatós vitaminját, magnéziumot és kalciumot. Teszem minden étkezésnél cicire(kivéve éjszaka, 1x szokott megébredni), mielőtt tápszert adok neki, addig hagyom, míg meg nem unja, amikor már nem jön belőle. Napközben fejek is, ha tudok.
Kb 4 napja iszom a tejszaporító teát, valamivel már több a tej és úgy vettem észre a tejleadó reflex is jobban megindul az elején. Viszont nem tudom, mennyi idő, míg ténylegesen hat?vagy ennyi lesz a maximum? Meddig érdemes inni ezt a teát? Van még valami, ami nektek bevált tejszaporítás céljából?
Ma találtam egy szoptatós csoportban, hátha segít. :)
Ha valaki olvassa a későbbiekben, hasonló gonddal küzködve, még annyi a tanácsom a fentiekhez, hogy türelem. Bekuckóztunk egész napra, ha már sírt, mert nagyon éhes volt, akkor csináltam annyi tápszert, hogy ne éhezzen, de ne lakjon jól. Így volt egy kis türelme utána tovább szopizni.
Időközben viszont megjött a menzeszem és napokig nem volt hajlandó cicizni. Ha lefejtem azt a keveset, cumisüvegbol megette. Ahogy teltek a napok, mindig egyre töbett szopizott. Már nagyon keveset kell tápszereznünk. Iszom a citromos karamalz sört is, napi 1-2 dobozzal, jobban bevált, mint a tea és nem mellesleg jobban is esik behűtve a melegben, mint a langyos tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!