Akik nem mérik a babát szoptatáskor, honnan tudják, hogy elég a tejük?
Kisfiam már naponta 3x szilárdat eszik, már csak reggel-este szoptatok.
Próbaképp rámértem, és nagyon lecsökkent a szopott mennyiség, most naponta kétszer fejek, és azzal kell pótolnom.
Mások honnan tudják, hogy a szoptatási alkalmak csökkenésével nem csökken le a tejtermelés?
Honnan kellett volna tudnom mérés nélkül, hogy már nem elég?
A baba "nem jelezte", hogy kevés...
Ha nem jelezte, hogy kevés, akkor nem kevés, ez csak a te elképzelésed, amit most bebeszéltél magadnak.
A baba annyit fog szopizni, amennyi neki elég, ha nem az, majd jelzi, sírni fog az éhségtől.
2 gyerekem van, anyatejesek voltak mindketten, sosem méregettem, mennyit ettek, még újszülöttként sem, sosem jutott eszembe azon gondolkodni, megvan-e X mennyiség.
Te se tedd, ez hülyeség, amit csinálsz. Majd ha éhes, jelzi.
És akkor tápszerezted egy éves koráig?
Vagy a napi 500ml (g) tej még addig megvolt?
2-es vagyok.
Én csak azután adtam nekik tápszert - kb. 10-11 hónapos kortól -, mikor elfogyott a tejem, de ekkor már mindent ettek jóformán, csak reggel és este kaptak tápszert, 150 mili körül, nem is ettek meg többet.
De az égvilágon semmi nem történik, ha nem kapnak grammra kimérve 500 mili tejet egy nap, mi konkrétan nem is iszunk tejet egyáltalán, így a gyerekek sem, nyilván tejtermékek, joghurtot, sajtot, túrót mindennap esznek, se ennyi.
Ne stresszeld túl ennyire.
Köszi! :)
Addig én sem aggódtam, míg más miatt nem kezdtem el olvasgatni a neten, és jött szembe mindenhol az, hogy 500-600 ml tej alapú étel kell neki, jó esetben napi két evésre elosztva.
Akkor ezzel nem kell foglalkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!