Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudják az anyák...

Miért nem tudják az anyák elfogadni ha nincs elég tejük?

Figyelt kérdés
A lányom előtt álmomban sem gondoltam volna,hogy ekkora cirkusz van a szoptatás vs. tápszer,császár vs természetes szülés között. Én úgy voltam vele,hogy ami a legjobb lesz mindkettőnknek. Nem akartam szoptatni( ráz a hideg is tőle) de úgy voltam vele,hogy megpróbálom mert lehet tök jól megy és akkor kár lenne érte. Hát én próbáltam/tuk, de egy hét után se volt érdemleges mennyiség, enni meg kellett adni,tápszer lett.Elsőr elfogadta, jó volt látni h jóllakott,megnyugodott,elégedett volt. Eszembe se volt hogy én még fussak a szoptatás után. Többször hallottam most a környezetemben, h 3-4 hónapig szenvedett az anya mire lett v.mi, és valami fura eszközt is használtak,és káposztás tejföllel kente magát meg ilyesmik..de persze ennyi idő alatt kapott a baba tápszert is szóval láthatta hogy nem dőlt össze a világ.vagy ez a legtöbb anyának v.mi sikerélmény? Ha az én babám beteg lett volna a tápszertől lehet én is bekenem magam káposztás teával de ha nincs ilyen baj akkor miért kell erőltetni? Az ítélkezés miatt? Az egyik anyuka mondta,hogy azért mert a rokonok kicsinálnák...be se engendném őket. Egy másik majdnem ottmaradt a babával együtt mert nem engedte h megcsászározzák,mert az milyen már,mit fognak szólni.

2020. aug. 26. 13:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
47%
Miért ne tudnák?:D Én sosem csináltam ebből gondot..
2020. aug. 26. 13:49
 2/22 anonim ***** válasza:
75%
Mert a csapból is az folyik hogy mekkora sz.r vagy ha nem szoptatsz, és csak akarni kell. És ezzel a gyereked egészségét veszélyezteted súlyosan.
2020. aug. 26. 13:55
 3/22 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom én sem értem de én teljesen leszartam az összes ilyen habzószájú megmondóanyut és nem csak ebben a témakörben hanem enblock. Nem vagyok kíváncsi semmilyen tanácsra, én sem osztogatom az enyémet senkinek. Mindent úgy csináltam ahogy azt a legjobbnak ítéltem a családom számára és soha nem érdekelt, hogy mik az “elvárások”.

Nyilván most nekem lehet jönni, az okossággal, hogy dehát az anyatej a legjobb, igen valakinek biztosan, de amikor a gyerekem csak 300 ml tej után tudott normálisan aludni akkor rossz érzések nélkül adtam neki tápszert este, utána aludt a család egész éjjel és én ezt jobbnak értékeltem az 50 ml anyatejem utáni egész éjjeles vergődésnél. Én azt vallom, hogy a kiegyensúlyozottság többet ér mint adott esetben az anyatej amit a stresszes, kialvatlan anyjától kap a gyerek és nem, mártírkodni még mindig nem menő az én szememben.

Gátvédelemmel szültem de ha császár lett volna az sem érdekelt volna, a szülés számomra nem rólam szólt hanem a kisbabámról, érte pedig bármit bevállaltam volna.

Kinek mi, le kell szarni másokat és csinálja mindenki úgy ahogy az a legjobb. Nem járunk egymás cipőjében, hogy tudjuk egy adott családnak mi a legoptimálisabb de szokj hozzá, hogy a gyereknevelés egy olyan téma amiben mindenki szakértő és mindenki jobban tudja.

2020. aug. 26. 13:58
 4/22 anonim ***** válasza:
54%
KEZDŐDIK...
2020. aug. 26. 13:58
 5/22 anonim ***** válasza:
67%

Szánalmas ez a cirkusz. Nekem például nem lövellt be rendesen a tejem.

Eleinte kegyetlenül bántott, nem tudom táplálni a gyerekem, de mostmár nem érdekel.

Náthás sem volt soha a gyerekem, nem hiszek az anyatejben azóta. Ahhoz olyan táplálkozású anya is kell, csakhogy manapság a nők főzni sem tudnak, nemhogy egészségesen enni.

2020. aug. 26. 14:00
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Mert most már mindenféle platformon kapják az információt az anyák és ebből kisebb versengés lett, óriási a megfelelési vágy

Régen volt védőnő, meg család és ennyi. Max ők adták tanácsot, véleményt.

Most meg felmegyek a facebookra és a szemembe világít egy bazi nagy kép, "minden mell képes a szoptatasra" szöveggel.

Ezen teljesen kiakadok én is, pedig szoptattam 11 hónapig és kinlódtam is a dologgal

2020. aug. 26. 14:01
 7/22 Derjaderja ***** válasza:
79%

Nekem nehezen indult be a tej, az első héten kellett pótoljak mellé. Be is gyulladt a mellem.

Szerettem volna szoptatni, meg ez a tápszercsinálós macera idegesítőnek tűnt (bár ha tartosan kellett volna, jobban kialakítom rá az "infrastrukturát"), örültem, hogy sikerült, de azért nem küszködtem volna heteket érte, emiatt nem akartam volna rossz lelkiállapotba kerülni és elszalasztani az első közös időket.

2020. aug. 26. 14:18
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Mert ha akarsz valamit és nem megy, az fáj.

Te nem akartad, persze hogy nem érintett érzékenyen.

De ha megtettél volna mindent és mégse sikerül, azt ne mondd hogy nem bántott volna. És itt ne a szoptatásra gondolj, hanem valamire, ami neked is fontos, nem kell hogy "babás téma" legyen.

Egyszerűen így működünk, nem csak az anyatej/tápszer témával kapcsolatban lehet ráhúzni, hanem az életben mindenre.

2020. aug. 26. 14:25
 9/22 anonim ***** válasza:
44%
Mert van aki igenis akar szoptatni és hajlandó ezért bármit kipróbálni. Miért olyan hihetetlen, hogy van akinek ez fontos? Ugyan úgy azon is ki lehetne akadni, aki úgy áll hozzá mint te csak meg se próbálja
2020. aug. 26. 14:25
 10/22 anonim ***** válasza:
28%
Ugyan ez amúgy a császár. Nekem az lett sajnos és kellett idő hogy feldolgozzam. Nem azért mert nem tartom szülésnek és véranya vagyok. Szimplán csak vajúdni se engedtek, nem volt átmenet, nem volt "szülés élmény" és végig a babám miatt izgultam. Szinte fel sem fogtam, hogy már megvan a kicsi. Meg se kaptam aznap csak 1szer. Mert császáros anyuka később kapja csak meg a babát
2020. aug. 26. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!