Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudják az anyák...

Miért nem tudják az anyák elfogadni ha nincs elég tejük?

Figyelt kérdés
A lányom előtt álmomban sem gondoltam volna,hogy ekkora cirkusz van a szoptatás vs. tápszer,császár vs természetes szülés között. Én úgy voltam vele,hogy ami a legjobb lesz mindkettőnknek. Nem akartam szoptatni( ráz a hideg is tőle) de úgy voltam vele,hogy megpróbálom mert lehet tök jól megy és akkor kár lenne érte. Hát én próbáltam/tuk, de egy hét után se volt érdemleges mennyiség, enni meg kellett adni,tápszer lett.Elsőr elfogadta, jó volt látni h jóllakott,megnyugodott,elégedett volt. Eszembe se volt hogy én még fussak a szoptatás után. Többször hallottam most a környezetemben, h 3-4 hónapig szenvedett az anya mire lett v.mi, és valami fura eszközt is használtak,és káposztás tejföllel kente magát meg ilyesmik..de persze ennyi idő alatt kapott a baba tápszert is szóval láthatta hogy nem dőlt össze a világ.vagy ez a legtöbb anyának v.mi sikerélmény? Ha az én babám beteg lett volna a tápszertől lehet én is bekenem magam káposztás teával de ha nincs ilyen baj akkor miért kell erőltetni? Az ítélkezés miatt? Az egyik anyuka mondta,hogy azért mert a rokonok kicsinálnák...be se engendném őket. Egy másik majdnem ottmaradt a babával együtt mert nem engedte h megcsászározzák,mert az milyen már,mit fognak szólni.

2020. aug. 26. 13:43
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
100%
Én jelenleg 5 hónapja küzdők azért, hogy szoptassak. Megtettem mindent de egyre távolabbinak érzem. 4 szoptatási tanácsadó, gyógytornász látott, 3 hónapig kb. ki sem keltem vele sz ágyból -folyton szoptattam. Azután éreztem, h egyre kevesebb a tej. Elkezdtem fejni és szoptanittal visszaadni de mára már annyira kevés tejem van, h tegnap már próbálkoztam tápszerrel. Napi 7szer fejek 40 percet és közben folyton mellre is teszem. Pedig 5 napja még fejtem 600 ml tejet és mellè szopizott 400-at. Most pedig 7 fejésből jön össze 500 ml és a szopizáskor látom a babán, h semmi sem jön. Nem azért sírok mert van ez a hülye társadalmi becsípődés, h mindenki tud szoptatni hanem azért mert nagyon jó érzés átélni. Nem mindenkinek az, ezért van akit nem annyira visel meg. És ez olyan mint a szülés, megismételhetetlen az életünkben. Aki meg könnyen elengedi és nem is foglalkozik a társadalmi nyomással... na azoknál jobban csak azokat irigylem, akinek épp jó mennyiségű a teje.
2020. dec. 12. 09:34
 22/22 A kérdező kommentje:
És nem érzed felesleges nyüglődésnek? A babának se jó gondolom h nem lakik rendesen jól, mindig épp csak éhsége csillapodik,és nekem az sem hangzik egészsegesnek,h éjjel nappal fekszik v.ki az ágyban és szoptat. Én 1 hét után láttam,h ez az anyatejmizéria nem nekünk lett kitalálva a lányommal,tápszerrel egyből minden jó lett. Persze akinek max 1 hét és van amennyi kell és le tudja tenni a babát mert az pár órára jól lakik, az tök jó,és egyszerűbb is mint a tápszerrel pacsmagolni. De én már elengedtem volna a helyedben. Nem befolyásol valójában se egészseget,se kötődést.jó,biztos van kivétel. Nálunk így mindenki kiegyensúlyozott lett. Te jól érzed így magad,h egész nap ezzel"kell" foglalkoznod gondolatban is, és a melled kell macerálnod egész nap. A szop.tanácsadó nem tudom megfogdossa e de ha igen nem kínos?
2020. dec. 12. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!