Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudják az anyák...

Miért nem tudják az anyák elfogadni ha nincs elég tejük?

Figyelt kérdés
A lányom előtt álmomban sem gondoltam volna,hogy ekkora cirkusz van a szoptatás vs. tápszer,császár vs természetes szülés között. Én úgy voltam vele,hogy ami a legjobb lesz mindkettőnknek. Nem akartam szoptatni( ráz a hideg is tőle) de úgy voltam vele,hogy megpróbálom mert lehet tök jól megy és akkor kár lenne érte. Hát én próbáltam/tuk, de egy hét után se volt érdemleges mennyiség, enni meg kellett adni,tápszer lett.Elsőr elfogadta, jó volt látni h jóllakott,megnyugodott,elégedett volt. Eszembe se volt hogy én még fussak a szoptatás után. Többször hallottam most a környezetemben, h 3-4 hónapig szenvedett az anya mire lett v.mi, és valami fura eszközt is használtak,és káposztás tejföllel kente magát meg ilyesmik..de persze ennyi idő alatt kapott a baba tápszert is szóval láthatta hogy nem dőlt össze a világ.vagy ez a legtöbb anyának v.mi sikerélmény? Ha az én babám beteg lett volna a tápszertől lehet én is bekenem magam káposztás teával de ha nincs ilyen baj akkor miért kell erőltetni? Az ítélkezés miatt? Az egyik anyuka mondta,hogy azért mert a rokonok kicsinálnák...be se engendném őket. Egy másik majdnem ottmaradt a babával együtt mert nem engedte h megcsászározzák,mert az milyen már,mit fognak szólni.

2020. aug. 26. 13:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Igen, én is császászros voltam. Én se kaptam meg azonnal de tudtam,hogy jól van. Azon az egy napon nem múlik semmi. Nekem a magzatvíz elfolyt,kicsit vártunk,szoval voltak fajások,de pl a szülésélmény nekem nem hiányzik. Az minden csak nem jó,nem mintha a műtét jobb lenne.Szükséges rossz. Miért állítják be valami rózsaszín felhőnek?
2020. aug. 26. 14:45
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, gátvédelemmel szültem de nem volt egy felhőn ülős csodaélmény. Jónak jó persze, pozitív de nem éltem meg katarzisnak és nem is érzem többnek magam tőle. A lányom az első napon végig aludt, neki tök mindegy volt hogy velem van-e vagy nincs mivel a gurulós kocsiban aludt egy napig én meg mellette az ágyamon.

Az aranyóra szuper volt de azért ne legyünk már álszentek, ilyenkor mit csinál az emberek nagyrésze manapság? Ezeknek a variációit: körbefotózza a(z éppen szopni próbáló) babát meg a szülőket aki szalonképes és már megy is körbe a rokonságnak vagy egyenest Facebookra fel miközben akit kell varrnak, takarítanak, anyuka kérdezgeti a férjét, hogy beszart-e, hogy ordított-e mint a sakál stb miközben amúgy hulla az ember a gyerek meg olyan retkes hogy megpuszilni nem volt gyomrom, irtó meghitt... A kötődés nem ezen múlik (meg nem is a szoptatáson).

2020. aug. 26. 14:58
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Azért mert az anyatej jobb táplálék a babának, mint a tápszer. Én is tápszereztem egyébként, sőt engem nem is szekált senki, hogy szoptassak, mert olyan szarul voltam szülés után, attól még tudom, hogy az anyatej jobb, és nem akkor derül ez ki ha adsz neki tápszert és semmi baja nem lesz, hosszútávú hatásai vannak, pl. erősebb az immunrendszere a szoptatott babáknak, de ez se igaz mindig, csak statisztika.
2020. aug. 26. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
Na ezeket imádom, az anyatejtől erősebb immunrendszerű, kevésbé hízékony, okosabb, szebb, kötődőbb lesz a gyerek. Bullshit. A statisztikákon is maximum fél század % lehet az eltérés és az is véletlenül de erre lehet verni a mellet hogy az anyatej a legjobb. A gyerekem 9 hónapig volt anyatejes, ez alatt 2x volt megfázva köztük az első karácsonyán. Miután nem kapott több anyatejet pedig egyszer sem volt beteg pedig 2,5 éves. Hosszútávon sincsen semmilyen hatása, a férjem 3 évig szopott, én 3 hétig és semmilyen jelentős különbség nincs az egészségünkben a nemi dolgoktól eltekintve.
2020. aug. 26. 15:53
 15/22 anonim ***** válasza:
63%
A tarsadalom ilyen. Birkák!!!!!
2020. aug. 26. 16:13
 16/22 Derjaderja ***** válasza:
65%

Amúgy sajnos a császáros babák gyakran nem alusszák végig az első napot, hanem sírnak. A szülésnél a baba is fáradt illetve hormonálisan is felkészült.

Ezt most nem a császár ellen írom, csak az enyém szegény sírt 16 órág utána.

2020. aug. 26. 17:24
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Hajjaj, csodálom, hogy ezt a kérdést fel merted itt tenni, ilyenkor általában jönnek a véranyák, akik szerint szaranya vagy, ha a gyereked nincs a nap 24 órájából minimum 26-ot a melleden, nem alszol vele együtt, nem kötöd magadra, vagy éppen van pofád 2 órára rábízni valaki másra. De pozitív meglepetés, hogy eddig nem ilyenek írtak, hála az égnek.

Én duplán szaranya vagyok ezzel a mércével: mindkét gyermekem császárral született, és mindkettő tápszeres (volt). A fiamnál 0 tejem volt, 3 hétig próbálkoztam mindennel, de hiába. A lányomat 2 hónapos koráig tudtam szoptatni, de már akkor sem volt elég, kellett a pótlás. Most 3 hós, már csak tápszert kap.

A fiamnál megviselt, hogy nem tudok szoptatni, pontosan azért, mert a csapból is az folyik, hogy azt kell. A lányomnál már vállat vontam, és vettem tápszert. Mindketten jól vannak, a fiam 4 éves óvodás, kb. 1 éve még megfázva sem volt. Az anyatej a legjobb táplálék, ez tény. De nem áll meg a világ, és nem kell a kardodba dőlni ha nincs, ez is tény.

2020. aug. 26. 20:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert van akinek ez fontos. Miért zavar ez téged? Biztosan van olyan dolog ami meg neked fontos és egy csomóan nem értik. Bőven lehet szoptatás és tápszer téma körben is támogatást találni. :) Van aki ezt istenití, van aki azt. Van akinek undorító a szoptatás, van aki nem tudja elképzelni, hogy port adjon a gyerekének. Másak vagyunk. Nem a táplálás módja tesz minket jó vagy rossz anyává.
2020. aug. 27. 11:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Ezt én is így gondolom! Csak nagyon meglepett,hogy úgy csinálnak,mintha az egész gyereknevelés a szülés és etetés módjáról szólna és minden ezeken múlik a jövőben.
2020. aug. 27. 14:44
 20/22 anonim ***** válasza:
58%

"Na ezeket imádom, az anyatejtől erősebb immunrendszerű, kevésbé hízékony, okosabb, szebb, kötődőbb lesz a gyerek. Bullshit."

Ezt nagyon adom amúgy. Sosem értettem, miből gondolják ezt az anyák? Tanulmányokból, cikkekből? Mert én meg kb. 1 perc guglizással keresek olyat, ami cáfolja, ha ez kell. Vagy abból, hogy ők szoptattak, és a gyerek cuki, meg okos, meg kötődik, meg nem beteges? Honnan tudják, hogy tápszeres "múlttal" nem pont ugyanígy lenne? Nem kell messzire menni, férjem tápszeres baba volt, a 6 évvel fiatalabb húga anyatejes. Semmi különbség nincs köztük sem "fejben", sem a szüleikkel való kapcsolatuk minőségében. De írhatnám azt is, hogy a férjem makkegészséges, sógornőm meg többek közt endometriózissal küzd, az egyik petefészkét már ki is vették, több mint egy éve nem jön nekik össze a baba, más nőgyógyászati gondjai is voltak, vannak... Ráadásul 30 évvel ezelőtt kb. kétféle tápszer volt, nem is 50, mint most, külön székrekedésre, bukásra, hasfájásra, hipoallergén, stb.

Magyarország sajnos le van maradva kb. 50 évvel hozzáállásban, meg elfogadásban.

2020. aug. 27. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!