Ez komfort szopizás lenne?
A három hetes babám pár napja azt csinálja, hogy eszik egy ideig, majd szopja a cicit, de nem nyel. Először azt gondoltam, hogy kifogyott a tej a cicimből, de amikor megnyomtam még jött belőle rendesen, sőt spriccelt is. Ezt általában bal cicin csinálja, ha át teszem jobb cicire, ott egyből nyel is. Máskor amúgy csak egy mellből szoptatom, elég szokott lenni. Nem tudom, hogy ez amit bal cicin szokott csinálni, hogy hiába van még benne tej, nem nyel, ez csak komfort szopi lenne? Ha igen, akkor miért szinte mindíg csak bal cicin csinálja? (Egyszer előfordult a jobbon is). És ha át teszem másik oldalra, akkor ott miért nyel azonnal és nem csak cumizik ott is?
Mit gondoltok?
igen, komfortszopizás.
amikor elkezd szopizni a baba, beindul a tejleadó reflex, azaz spriccel a tej, kénytelen nyelni, vagy kiengedni a száján. viszont utána már nem "ömlik" a tej, így tud komfortszopizni. ha bal ciciről átrakod jobbra, majd újra visszarakod bal cicire, akkor megint fog nyelni is, mert ezzel beindul a tejleadó reflex. van FB-n egy szoptatástámogató csoport (szoptatástámogatás kérdezz-felelek), ahol sok hasznos infot találhatsz :)
ja és vannak babák, akiknek van kedvenc cicijük is, tehát abból szeret többet szopizni.
egyébként nekem pl. kényelmesebb bal kézben tartani a babát szopizás közben, számomra más jobb és bal cicinél tartani, neki is biztos más a kényelem így-úgy, de nincs cicipreferencia nálunk egyébként :)
3 hetes. Most van növekedési ugrás és így szaporítja magának a tejet. Ha cumit adsz ebben az időszakban, az nem ideális mert pont hogy ezeket az ingereket a mellednek kéne megkapnia. Hagyd cicizni, ne adj cumit!
A másik hogy eleinte túl erős lehet a tejleadó reflexed, ezért kapja el a fejét. Nálam ugyanez volt. Szoptatás előtt fejtem kicsit és így javult. Hagyd beállni a dolgokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!