Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudom, hogy mit csináljak?...

Nem tudom, hogy mit csináljak? Nagy bajban vagyunk!

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos , eddig a mindene volt a cici, nagyon szépen szopizott és nagyon sokszor, azon aludt el, éjszaka is többször ( minimum 2x) szopizott. Még a kanalas ételekben is csak nagyon az alapoknál vagyunk, ki se váltottunk egy etetést. Egy hete beteg lett, náthás és köhög, gyógyszereket kap. Pár napja alig akarja elfogadni a mellemet, elforgatja a fejét, ordít, ha a szájába akarom tenni. Pedig sokszor 4 óra is eltelik a két étkezés között, ami eddig nekünk nem nagyon volt megszokva. Akkor is egyik mellemet fogadja el, azt is éppen, hogy beindítja és el is fordul. Nem tudom, hogy mit csináljak, de már nagyon kétségbe vagyok esve. Nem menstruálok, még egyáltalán és most sem érzem, hogy meg akarna jönni. Terhesség nem kizárható, de szerintem az sem, bár még tesztet nem csináltam. Korog a pocakja és nyűgös, a melleimnek eddig a 2,5-3 óránkénti etetés volt megszokva, most szétdurrannak, mindkettőben már érzek csomókat, kifejni nem merem, mert mi van, ha épp kifejem és akkor meg pont elfogadná. Most is sír a kiságyában, kiveszem , megpróbálom mellre tenni és még jobban rázendít. Pedig utoljára negyed 6-kor evett. Ja egyébként éjszaka meg semmi, gond nélkül elfogadja. Szopott negyed 12-kor, 3 -kor és negyed 6-kor. Azóta meg semmi, lapos a pocija. Mit csináljak? Remélem ez nem azt jelenti, hogy le akar szokni a ciciről, mert akkor behülyülök. Nagyon szeretnék még sokáig szoptatni. Meg van tejem bőven, mit csináljak vele? Kérlek segítsetek!!!!!
2010. okt. 10. 09:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudok érdemben hozzászólni a szopibajhoz mert még kezdő anya vagyok csak de annyit hozzátennék hogy én is mindenhonnan azt hallom hogy ne adjak a babának mézet.

2 hónapos kisfiú anyukája

2010. okt. 10. 13:38
 12/14 A kérdező kommentje:
Ebben a témában is két táborra oszlanak az anyukák, van aki nem híve az éjszakai etetésnek, vannak akik meg simán szoptatják akkor is. Én a másodikhoz tartozom és ahogy már irtam, a környezetemben is ilyenek vannak szinte többségben. Egyébként egyáltalán nem fárasztó, sőt, fárasztóbb volt, mikor próbáltam cici nélkül visszaaltatni, cumit dugdosni a szájába, akár egy órán át is eltartott, most meg 5 perc cicizés után szépen visszaalszik. Sokan azon is felháborodnak, hogy a gyerek az ágyban alszik anyuka mellett, nálunk ez is olyan, ahogy jön. VAn, hogy elalszik a kiságyban is , van hogy nincs kedvem visszatenni szopi után és odateszem magam mellé.
2010. okt. 10. 13:40
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az ízérzékelésével lehet a gond, mert van egy olyan összefüggés az orr és a nyelv ízérzékelése között, ami ha a sok orrtisztítás folyamán sérülhet.De ez idővel regenerálódik. Éjszaka pedig szerintem félálomba szopik és olyankor ösztönösen cselekszik.Nappal pedig nem olyannak érzi a tej ízét mint a megszokott. Amúgy ha beteg nem baj akármikor, de szopizzon az a legjobb neki. Remélhetőleg nem akarja leválasztani magát, mert az én lányom pont így csinálta 7 hónapos korában. Őt napközben nem igazán érdekelte a cici mert más dolgokkal volt elfoglalva, de éjszaka és hajnalba amikor még csak ki sem nyitotta a szemét jó volt a tejcsike. Idővel aztán persze ez is elmaradt.

Meli

2010. okt. 10. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem olvastam vegig a valaszokat.Lehet hogy nyeleskor faj a fule?Ha nem akar szopizni le kell fejned foleg ha csomos.Poharbol probald neki adni.

[link]

Itt kerhetsz segitseget.

2010. okt. 10. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!