Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudom, hogy mit csináljak?...

Nem tudom, hogy mit csináljak? Nagy bajban vagyunk!

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos , eddig a mindene volt a cici, nagyon szépen szopizott és nagyon sokszor, azon aludt el, éjszaka is többször ( minimum 2x) szopizott. Még a kanalas ételekben is csak nagyon az alapoknál vagyunk, ki se váltottunk egy etetést. Egy hete beteg lett, náthás és köhög, gyógyszereket kap. Pár napja alig akarja elfogadni a mellemet, elforgatja a fejét, ordít, ha a szájába akarom tenni. Pedig sokszor 4 óra is eltelik a két étkezés között, ami eddig nekünk nem nagyon volt megszokva. Akkor is egyik mellemet fogadja el, azt is éppen, hogy beindítja és el is fordul. Nem tudom, hogy mit csináljak, de már nagyon kétségbe vagyok esve. Nem menstruálok, még egyáltalán és most sem érzem, hogy meg akarna jönni. Terhesség nem kizárható, de szerintem az sem, bár még tesztet nem csináltam. Korog a pocakja és nyűgös, a melleimnek eddig a 2,5-3 óránkénti etetés volt megszokva, most szétdurrannak, mindkettőben már érzek csomókat, kifejni nem merem, mert mi van, ha épp kifejem és akkor meg pont elfogadná. Most is sír a kiságyában, kiveszem , megpróbálom mellre tenni és még jobban rázendít. Pedig utoljára negyed 6-kor evett. Ja egyébként éjszaka meg semmi, gond nélkül elfogadja. Szopott negyed 12-kor, 3 -kor és negyed 6-kor. Azóta meg semmi, lapos a pocija. Mit csináljak? Remélem ez nem azt jelenti, hogy le akar szokni a ciciről, mert akkor behülyülök. Nagyon szeretnék még sokáig szoptatni. Meg van tejem bőven, mit csináljak vele? Kérlek segítsetek!!!!!
2010. okt. 10. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nincs bedugulva az orra,mert akkor nem kap szopizáskor levegöt.Ha válladék van az orrában,pipettával egy max.két csepp anyatej orjukanként segít!
2010. okt. 10. 09:52
 2/14 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon rosszul szoktattad, hogy ejszaka eteted, mivel igy a gyomra nem pihen, tehat mindig "dolgozik", es most meg a betegsege miatt nyugosebb es szenved.

Ha nem fogadja el a cicidet, akkor adjal Neki kamilla teat, amit egy pici mezzel edesitesz, de lehet egy pici komenymagos teat is adni, mivel az is jot tesz.

Most mar muszaj lenne leszoktatni az ejszakai evesrol, s amikor sir, akkor csak teaval kinalni. Nem lesz most mar egyszeru, de megkellene szoktatni erre, mivel igy kesobb is igenyelni fogja az ejszakai evest.

Figyeld meg az innyet, lehetseges, hogy a foga jon es emiatt utasitja el a cicidet.

2010. okt. 10. 09:55
 3/14 anonim ***** válasza:

A 09:55.ös válaszolóval mélységesen nem értek egyet, bocsánat.

Náluk majdnem minden betegség első napján nem fogadta el a cicit. Eddigi észrevételeim alapján két ok miatt. Első esetben taknyos volt és nem kapott rendesen levegőt. Ilyenkor éjszaka is porszívóztam, orrcseppeztem. A második esetben pedig a gyomra volt beteg, és semmit nem tudtam beletuszkolni. De ez hamar ki is derült, mert kezdődött a hasmenés, hányás már másnap.

2010. okt. 10. 10:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi, fogzásra gondoltam én is, de nem duzzadt az inye. Teáztatni nem akarom, tudom, hogy sokan teszik, de én teaellenes vagyok, főleg éjszaka. Nem én szoktattam az éjszakai szopira, hanem ő alakította igy,3,5 hónapos koráig átaludta az éjszakát és utána kezdte, én csak az ő igényeire hagyatkoztam. Az én környezetemben egyébként sok ilyen éjszaka is szopizós baba van, senki nem panaszkodik, hogy ezzel valami gond is lenne. Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem , hogy napközben nem akar enni. Most egyébként nagy nehezen elfogadta, de megint alig szopott valamit. Borzasztóan kinlódunk, eddig élmény volt a szoptatás, most meg előre félek, hogy egyáltalán elfogadja e. Remélem tényleg csak átmeneti lesz, lehet, hogy nem kap rendesen levegőt, azért,vagy nem tudom, csak a lényeg, hogy nehogy leválassza magát. Vagy azt nem igy csinálják?
2010. okt. 10. 10:12
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként még arra is gondoltam, hogy a gyógyszerek veszik el az étvágyát, amiket most szed.
2010. okt. 10. 10:13
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha antibiotikumot is kap, simán lehet.
2010. okt. 10. 10:26
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a betegség ilyen,nyugalom,kínáld gyakran nem baj ha keveseket eszik,ilyenkor minden korty is számít.Főleg a folyadék miatt!Ez pár nap alatt elmúlik,viszont a melled ne hagyd feszülni,mert begyulladhat.Legalább annyit fejjél amíg rossz az étvágya a babádnak,hogy ne durranjon szét!
2010. okt. 10. 10:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Amit lefejsz, le is fagyaszthatod neki. Pl. Avent-es poharakban.
2010. okt. 10. 10:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha meg is fogadod a második választ, mézet még ne adj a 7 hónapos babádnak. Az interneten vannak írások szopisztrájkról, az is lehet hogy nálatok most ez van.
2010. okt. 10. 11:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy offolok!

De nem értem, amit a második válaszoló írt?

Az én babóm 4 hós és 2X kell fel enni. De mit csináljak ha kell neki a cici? Miért kéne leszoktatni az éjszakai evésről?

2010. okt. 10. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!