Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rettenetesen bűntudatom van,...

Rettenetesen bűntudatom van, amiért cumit/cumisüvegből tápláló a babám, mit tegyek hogy ne kattanjak ebbe bele? Nagyon szomorú vagyok.

Figyelt kérdés

Császármetszéssel hoztam világra a gyermekem.. már ez is egy érvágás volt. Császár közben a vérnyomásom is leesett, halálfélelmem volt. Mütét után 5 órával már jártam, a kisbabát megkaptam, és onnastól kezdve velem lehetett. Senki nem mutatta meg, hogyan kell szoptatni. Kértem nagy nehezen segítséget, ami elég felületes volt, 1 perc alatt lerendezett a csecsemős. Még az örzőben a cicimre raktam a kisbabám, és minden jelzésre próbáltam az etetést... Sajnos nem sok sikerrel jártam. Haza úgy érkeztünk, hogy nekem sebes és fájó volt a "szoptatás" és a kórházban tápszeres pótlást kapott a pici mivel 3 nap alatt nem volt tejbelövelés. Itthon kezdett megeredni. Nem adtam fel, elkezdtem fejni. Mivel szoptatni nem tudtam, mert a bimbó sebes volt és befelé áll, szájába nem tudtam sosem behelyezni normálisan, ezért cumisüvegből adtam az anyatejet.

Aztán vettünk bimbóvédőt, ilyen szilikon kis eszközt ami segít. Sikerült vele szoptatni. Nem hagytam abba a cumisüvegből való táplálás, ez volt a baj. A kisbabám komfortcicizni szeretne sokszor, akkor szoptattam. Etetni mindig a lefejt anyatejet adtam, aztán amikor tudtam hogy ez már csak komfortszopi, jöhetett a cici. Nyilván a cumisüvegből többet kapott, ezért 2 napja azt vettem észre, hogy komfortszopi alatt nem csatlakozik úgy a mellemre ahogy eddig... nem szív ki belőle tejet, csak nyammog. Ez pedig elég fájdalmas, és elalvás előtt néha nehezítette hogy letegyem a kiságyba. Ezért ma amikor beraktam a kiságyba, és nyilván felsírt mert kimaradt a komfortszopi, adtam neki egy cumit... ☹️

Erre megnyugodott és igaz, hogy 2 perc után kiköpte de szépen alszik... :(

Nagyon nagyon büntudatom van, hogy nem tudom megadni azt ami fontos neki. Hogy ennyit nem tudok adni magamból... szarkupacnak érzem magam.

Hogy fogja ez befolyásolni azt, hogy hogyan kötődik hozzám? Meg szerettem volna neki adni mindent...

Nagyon el vagyok keseredve, kérlek ne bántsatok, első kisbabám.

Az is hozzátesz a dolgokhoz valószínűleg, hogy traumatikus szülésélményem volt, és amiatt is rosszul érzem magam.

2023. ápr. 12. 18:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%
csak azt tudom mondani, amit anno nekem a védőnő, mikor beállított egy doboz tápszerrel, mert tudta, hogy a rceptet nem váltanám ki, csak küzdenék: hosszú távob neki egy boldog, elégedett, épeszű anya kell. És ez ezerszer fontosabb, mint az anyatej... az anyatej csak egy részed, de te kellesz neki.
2023. ápr. 12. 20:02
 12/30 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem megy a szoptatas, ne eroltesd. Ez az en tanacsom. En eroltettem, es szules utani depressziom lett, nem tudtam elvezni az elso honapokat.
2023. ápr. 12. 20:21
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! El sem tudjátok képzelni, mennyi erőt adtatok nekem... a férjemmel együtt, sírva olvastuk el a tanácsaitokat. 💗
2023. ápr. 12. 21:31
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
A babusnak az a fontos hogy szeresd és reagálj rá ha jelez neked, így alakul a kötődés 😚
2023. ápr. 12. 22:15
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul érzed. Mindent megadsz a babátoknak! ❤️
2023. ápr. 12. 22:44
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha szoptatni akarsz, hívj szoptatási tanácsadót. Segíthet.

Viszont a cumi és a tápszer sem ördögtől való, ettől nem leszel kevesebb, vagy rossz anya. Ahogy a császártól sem.

2023. ápr. 12. 22:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Tápszeres volt a fiam miattam, mert vesekővem lett és a gyógyszerek miatt nem adhattam cicit napokig. A tejem utána nem volt elég, pedig az elején sok volt. 2 hónaposan lett tápszeres. Ma 4 éves és nagyon anyás, imádjuk egymást. Picit se befolyásolta kettőnk kapcsolatát.
2023. ápr. 12. 23:20
 18/30 anonim ***** válasza:
86%
3 hónapos a babám, 2 hónaposan olyan cumizavara lett, hogy üvöltött és csapkodott ha észrevette, hogy cicire akarom tenni. Szoptatni akartam, így húztuk ezt egy darabig míg nem kiderült, hogy nem hízott semmit. A gyerekem folyamatosan sírt, napokon keresztül és nem tudtuk mi baja, mert látszólag ugye, kínlódva, de evett. Mint később kiderült, éhes volt. Akkora bűntudatom van azóta is, hogy a szívem megszakad. Másnaptól 100% tápszeres, nekem 2 napon belül elapadt a tejem és mindketten szuper kiegyensúlyozottak vagyunk azóta. Nem minden a szoptatás, tápszerrel/cumival/cumisüveggel is csodálatos édesanyja vagy a babádnak. Ha szeretnél szoptatni, keress fel szoptatási tanácsadót. Ha úgy érzed, hogy nagyobb kínlódás, akkor hagyd. A lényeg, hogy tápláld és szeresd a babád, a kötődés nem ezen fog múlni, és nem lesz kevésbé egészséges sem. Kitartást! Nehéz az eleje, de hétről-hétre könnyebb.
2023. ápr. 13. 06:51
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, azt lehagytam, hogy én babám is császárral született és egy percét sem bánom, mert az életét mentették meg így.
2023. ápr. 13. 06:53
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Fejem továbbra is a tejcsit. Viszont komfortszopizna egész nap. Szerintetek tegyem a cicimre, de ugye csak nyammog rajta, vagy adjam oda a cumit?

Oda adtam neki ma már a cumit.

2023. ápr. 13. 16:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!