Akik terhesség alatt nem ettek pl. szalámit, azok mennyivel szülés után kezdtek megint enni? A feldolgozatlan élelmiszerekkel terjedő betegségek meddig fokozottan veszélyesek egy kisbabára?
Most múlt 4 hónapos a kisfiam, még szopik, és nagyon ennék már egy kis téliszalámit, de eddig nem mertem :)
Tudom, hogy millió nő evett ilyesmit terhesen is, és semmi bajuk nem lett, de nem szeretnék kockáztatni, főleg ha a kívánós időszakot is kibírtam :D
Mivel egy bolti szalámi esetében nincs kockázat, bármikor ehettél volna terhesen is, nincs értelme a kérdésnek.
Olyan, mintha azt kérdeznéd, árt-e, ha szoptatás közben piros színű sapkát nézel, mert te - biztonsági okokból - terhesen sem néztélm
Nem tudom, én a második terhesség alatt is zabálom a pickszalámit, de szerintem megvárhatod a gyerek első szülinapját. Ha már úgysem érdekel hogy egyébként nem rizikósabb élelmiszer mint bármi amit a polcról leveszel a boltban, akkor tök mindegy hogy mit mondunk:-) vagy legalábbis engem nem érdekelne.
Emberek, komolyan... Hogy nem eszed a nyers kolbásztölteléket a desznyóvágáson, teljesen megértem, de mi a fészkes fenéért lenne veszélyesebb egy téliszalámi, mint bármelyik kifőzdés kaja vagy készétel? Élelmiszeripari balesetként szennyeződhet egy ilyen kaja, de ilyen okból gyakorlatilag bármi szennyeződhet.
Honnan is éreztem, hogy hiába írom ki így a kérdést ("akik terhesen nem ettek..."), mégis szinte csak olyan fog válaszolni, aki kétpofára zabálta... :)
Egyébként megoszlanak a vélemények, a legtöbb helyen a bolti felvágott is tiltólistán szerepel (többek között védőnőm se javasolta, de tudom, mit ért ő hozzá).
A kérdésem pedig arra irányult volna főképp, hogy meddig van fokozott veszélynek kitéve a baba, mert a tejjel gondolom a baci is átjuthat az ő szervezetébe. De az egyetem jó ötlet, köszi mindenkinek, addig játszva kibírom! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!