Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kisfiam 1 hónapos és 90ml...

A kisfiam 1 hónapos és 90ml eszik és meg ez is kevés neki és nem merek többet adni neki ne hogy hasfajos legyen.Mennyi az a ml amit megesznek ilyen korban?

Figyelt kérdés
dec. 28. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Nem ettől lesz hasfájós vagy nem, ezt csak a régi öregek hitték. Tápszerrel is lehet nyugodtan igény szerint etetni.
dec. 28. 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Az én kislányom 3 hetesen is képes volt 90 ml-t becuppogni. Nem fájt tőle a hasa, nem bukta vissza. Akkor annyi kellett neki. Máskor meg 60 ml is alig fogyott el.
dec. 28. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem ettől lesz hasfájós.

Igény szerint etetünk tápszerből is, évek óta ez az ajánlás, legalább 10 éve. Akkor és annyit adj neki, amennyit kér, nincs olyan, hogy túletetés.

dec. 28. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező! Összezavarsz. Szoptatás topicban vagy. De ha szoptatod, honnan tudod, hány millit evett?

Amúgy szerintem akkor kell átmenni a folyón, ha odaértünk. Az enyém annyi idősen 150grammot is bepuszilt és durván hasfájós volt. Szívtunk is vele és még most se oldódott meg teljesen. Nem is igény szerint szoptatom, mégis minden orvostól megkapom, hogy ne hagyjam ennyit enni.(Már vagy 1 hónapja nem eszik többet a normálisnál, de nem hiszik el.) Szóval én aztán nem gondolom, hogy nincs összefüggés, de azt igen, hogy nem feltétlenül lesz hasfájós. Ha viszont igen, azt úgyse tudod megelőzni.

dec. 28. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Annyit adj, amennyit igényel.
dec. 29. 12:50
 6/6 anonim ***** válasza:

17 napos a kisfiam, lefejt tejet kap.

130 ml az átlag, amit megeszik (van, hogy 110, de volt már 150 is.)

Az első gyerekem ilyenkor 50 ml-ket evett (nagyrészt tápszeres volt), kínlódtunk…

A második 100-110 ml-ket. (Szopott és mértem).

Harmadik 85 ml körül evett.

Nem egyformák… De hasfájós tényleg nem ettől lesz.

dec. 29. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!