Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egessz nap cicizik normalis ez?

Egessz nap cicizik normalis ez?

Figyelt kérdés
Elso baba 11 napos egessz allo nap cicin ulne 3 napja megy ez igy hogy alig alszik ahogy kiveszem a cicit a szajabol 5,10 percet alszik majd felsir es ujra cicit ker annyira faradt vagyok,nem lenne neki eleg a tej de van rendesen ahogy en latom mitol lehet ez?elore is koszonom a valaszokat

2022. nov. 1. 14:10
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
60%
30 Ez mind szép és jó, de azért az anya is ember és neki is kellene enni, meg pisilni abban a 6 hétben is, amikor a baba 0-24 akar szopizni. Nem tudom volt-e olyan korszak az emberiség történetében, amikor hónapokat fekvéssel tölthetett egy nő mellén a babával, de szerintem nem volt, valahogy azért csak felnőttek az emberek a non-stop szopi nélkül is. Amúgy felőlem mindenki úgy csinálja ahogy akarja, az én gyerekem nem is akart állandóan szopni szerencsére, de én se akartam volna állandóan szoptatni.
2022. nov. 2. 09:21
 32/52 anonim ***** válasza:
58%
Jajj, azért enni,meg wc-zni van idő akkor is.Nem szó szerint 0-24.Régen pedig a gyermekágy valóban 6 hét volt,és a friss anya nem is nagyon kelt ki a gyerek mellől az ágyból.A háztartással egyáltalán nem kellett foglalkoznia,mert megcsinálták helyette.De mindegy is.
2022. nov. 2. 09:29
 33/52 anonim ***** válasza:
11%

#32 Engem amúgy érdekelne, hogy mikor volt ez a régen.

Nagymamám most 94 éves, ő ugye a szocializmusban szült, amikor ez nem volt szokás, de igaziból arról sem mesélt, hogy náluk a faluban lett volna ilyen szokás, hogy hat hétig pihenget az anyuka.

Szex nem volt, de jöttek vendégek, akiket kiszolgáltak (meg ők hoztak enni) és takarítani, pakolni ugyanúgy kellett. A kertet ugyanúgy pár nappal szülés után már rendben tartotta az édesanyja.

2022. nov. 2. 09:58
 34/52 anonim ***** válasza:
84%
A legtöbb hagyomànyos kultúràban vallàsi alapon vèdett volt az anya ès baba az első 6 hèten. Nem vègzett a nő hàzimunkàt, alig kelt ki az àgybòl. A közössèg többi tagja segìtett ellàtni a hàztartàst és a nagyobb gyerekeket. Komatàlat hordtak falun mèg pàr èvtizede is. Sőt, van ahol ùjra felelevenitettèk ezt a szokàst.
2022. nov. 2. 10:29
 35/52 anonim ***** válasza:
73%
Az én nagymamám 80 éves, akkor még úgy volt,sőt anyukámat is még kímélték,kiszolgálták.Ő 62 éves.A ti családotokban volt akkor más szokás.Hozzánk mai napig nem jön kiszolgálandó vendég 6-8hétig.A kertet is meg tudják csinálni a férfiak is addig Nem hónapokról,hanem 6 hétről beszélünk.De mindegy nekem mondom,csak utána meg jön a nekem nincs elég tejem.Persze,hogy nincs,hát nem engeditek szaporítani.
2022. nov. 2. 10:31
 36/52 anonim ***** válasza:
0%

#34 Mikor? 100 éve? 200? 1000?

#35 Most nálunk is ez van, de 100-150 éve is ez volt? A szocializmus alatt három óránként 10-15 percet szoptattak. És a 65 éves édesanyám már engem is iszsz szoptatott, de előtte szerintem évszázadokig senki nem hallott erről.

2022. nov. 2. 11:27
 37/52 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy mindegy, mert ténylegesen ettől még mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, csak ne hamísítsuk már meg miatta a történelmet is…
2022. nov. 2. 11:29
 38/52 anonim ***** válasza:
25%
Ha valaki kicsit gondolkodik azon, hogy milyen volt falun lakni 100 évvel ezelőtt szerintem beláthátja, hogy nem tudtak a nők 6 hetet feküdni, még akkor sem ha a fél falu segített is. Sokszor rengeteg gyerek volt, azoknak enni kellett. Kenyér nem a boltban volt, otthon sütötték. Az állatokat etetni kellett hajnalban, aztán levágni egy tyúkot, főzni a 10 gyerekre. Mosni vagy a patakban, vagy a kútról vizet hozni és otthon kézzel lavórban. Nem nagyon lehet ezt azzal összehasonlítani, amilyen a mai világ, mosogéppel, mosogatogéppel, stb. Igen, most valóban lehet feküdni otthon, mert minden gépesítve van.
2022. nov. 2. 11:30
 39/52 anonim ***** válasza:
73%
És együtt élt 2-3 generáció,így nem a gyermekágyas anya vágta a tyúkot,meg mosott a patakba.10 élő gyerek is ritkán volt.De tényleg hagyjuk,ez már nagyon nem a kérdéshez tartozik.
2022. nov. 2. 12:55
 40/52 anonim ***** válasza:
26%

#39 Persze nem ő mosott a patakban, nem ő hordta 10 literenként a vizet, nem ő látta el az állatokat és nem ő kapált a földeken, mert kímélve volt.

Ő főzött és takarított. Ma direkt megkérdeztem. Mindkét dédnagymamám, akiről van infóm, azok másnap főztek és takarítottak és egy héten belül kertet rendezett az egyikük.

2022. nov. 2. 21:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!