Egessz nap cicizik normalis ez?
Figyelt kérdés
Elso baba 11 napos egessz allo nap cicin ulne 3 napja megy ez igy hogy alig alszik ahogy kiveszem a cicit a szajabol 5,10 percet alszik majd felsir es ujra cicit ker annyira faradt vagyok,nem lenne neki eleg a tej de van rendesen ahogy en latom mitol lehet ez?elore is koszonom a valaszokat2022. nov. 1. 14:10
22/52 A kérdező kommentje:
Lemertem most szopi elott 3.27 volt szopi utan pedig 3.31 ez jo?nem tudom hogy kell szamolni hogy mennyit kell egyen
2022. nov. 1. 17:58
23/52 anonim válasza:
Nem KELL számolni. Nincs olyan h mennyit KELL ennie. Te se mindig eszel egyformán. Ezért felesleges a mérlegelés. Csak stresszeled magad. Legyen elég pisis pelenka és ennyi
24/52 anonim válasza:
Érdekes én pont az ellentéten aggódtam, hogy az elejetol 3-4 óránként max 10percet evett, lassan az hízott sokszor a minimum sem volt meg, de tejem volt és a tápszert nem. Én erre vágytam hogy érdekelje már jobban az éves. De nincs semmi baja, normális méretű gyerek lett, 2 éves koráig volt picike aztán megindult. Teljesen normális a babád ők is sokfélék sokféle evési szokással, és más ütemben fejlodnek. Pici ahhoz még hogy evési módszerhez "szoktasd" tudja ő hogy mennyi kell neki.
25/52 anonim válasza:
Ilyenkor örülök, hogy nem szoptattam. Tápszer után aludt minimum 3 órát, születésétöl kezdve. Nem vagyok szakértő, de szerintem nem jó ha folyamatosan eteted, mert fájni fog a hasa, én máshogy nyugtatnám meg.
26/52 anonim válasza:
Tápszer mellett is fájhat a has...
27/52 anonim válasza:
26 persze, de azért ha egész nap locsolod a szájába, akkor valószínűbb, hogy fájni fog a hasa, mintha betartod a 3 óránkénti etetést (mielőtt valaki beleköt, tudom, hogy anyatejes baba nem 3 óránként eszik, de azért egész nap ne szopjon már).
28/52 anonim válasza:
Bár levan pontozva az, aki szerint nem kell 0-24-ben cicin tartani egy újszülöttet, én is ezt a tábort erősítem. Sokszor nem is eszik, csak cumizik, ezt pedig lehet helyettesíteni összebújással, közös hintával, szeretgetéssel, sok bőrkontakttal. Amikor csak komfortcicizget, nyugodtan lehet keresgélni más módokat a megnyugtatásra a közelség megtartása mellett. Nem mindenre a cici a megoldás, csak ő még nem tudja máshogy kifejezni a közelség vágyát. Volt nálunk szoptatási tanácsadó és szoptatási ambulancián is jártunk. Senki nem mondta, hogy 0-24-ben cicin kell tartogatni a babát. Sokat van mellen ilyenkor, ez természetes, én pl. két óránként etettem egy órát, úgyhogy 1-1 óráim voltak max etetések között, de még így is nagyon kimerítő volt. Nekem pl. nem volt elég tejem.
29/52 anonim válasza:
8as vagyok, mondani nagyon könnyű hogy mit kéne csinálni a babával hogy ne akarjon folyton cicin lenni de a gyakorlatban nagyon nehéz. Mi mindent is ki próbáltunk és mindig iszonyú sírás lett a vége hogy már levegőt sem kapott, semmi nem érdekelte, max fél órát tudtam le foglalni de azt is úgy hogy ment a porszívó mert arra megnyugodott kicsit. 2 hónapig csak a cici kellett neki a cumit sem fogadta el, 3 hónaposan max 10 perc evés utána ha akartam volna sem tudtam volna berakni a cicit a szájába,akkor fogadta el a cumit és azóta cumival alszik el.
30/52 anonim válasza:
Az újszülöttet azért tartjuk 0-24-ben cicin,mert ő így állítja be magának a mennyiséget.Ha kevesebbet szopik,kevesebb tej fog termelődni, aztán akkor az lesz a baj. Azért szopik folyamatosan,mert egyszerre keveset tud.Nem fáj tőle a hasa,mert nagyon gyorsan emészti azt a pár csepp anyatejet.Először ugyanis cseresznye nagyságú a gyomra,aminek szépen ki is kell tágulni.Többek közt ezért eszik gyakran keveset.Emellett a mell is aszerint termeli a tejet,hogy mennyiszer van ingerelve.Szóval paskolgassátok,meg simogassátok csak azt a babát,aztán még nem tudjátok,hogy miért nincs elég tejetek. Az első 6 hétben áll be a kereslet -kínálat,már ha igény szerint van szoptatja a baba. Tápszerrel se tudod telitölteni az első hetekben a babát,mert egyszerűen kicsi a gyomra.Ahogyan nő,úgy fog tudni mennyiséget enni,és azzal több ideig kibírni.A komfort szoptatásról már nem is írok,mert ufo leszek,de az is fontos lenne.Nem,nem a cumira gondolok,és 5 gyerekem van,mielőtt azt mondjátok hogy nem tudom miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!