Algopyrin mikor ürül ki a szervezetből?

Egy tablettányitól nem lettvolna semmi baja, az e-laktancia.org szerint.
Ezt a hatóanyagot erősen nem ajánlják szoptatás alatt, viszont kiemelik, hogy egyetlen adag még nem káros.
Bár ez a legmegbízhatóbbhonlap, ahol ellenőrizni lehet, hogy mi biztonságos szoptatás alatt, ebben a részelben nagyon kihangsúlyozódi az USA+UK és Európa és Anerika többi része közti ellentét. Usa meg uk paracetamol mániások, eu, am algopyrint, apranaxot preferálják.

Az algopyrin betegtájékoztatóján 48 óra van írva, hogy addig nem lehet szoptatni, miután bevetted. Bár nem tudom, hogy 1 tablettánál mennyi káros anyag kerül az anyatejbe.
Az algopyrin betegtájékoztató erre vonatkozó része:- A metamizol bomlástermékei jelentős mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe és a szoptatott csecsemőre vonatkozó kockázat nem zárható ki. Ezért, a metamizol ismételt alkalmazását különösen kerülni kell szoptatás alatt. A metamizol egyszeri alkalmazásakor javasolt az anyatej gyűjtése és kidobása az adagot követően 48 óráig.

Nalunk a kórházban is algopyrint adnak a szoptato anyukáknak.
2x 1 evig szoptattam, ez alatt rengeteg algopyrint szedtem be.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!