Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem lehet két mellből...

Miért nem lehet két mellből szoptatni, ha az egyiket már teljesen kiürítette?

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:

De lehet!

Egy csomó barátnőm van,aki két mellből szoptatott!

Egy idő után én is kénytelen voltam 2 mellből szoptatni, mert 1 nem volt elég. Azért javasolják az 1 mellből szoptatást, mert a tej zsíros része leghátul van és jó, ha azt is megissza (azért erősebben kell szívnia a cicit). De ugyanúgy gyarapszik, ha két mellből szoptatod akkor is. nekünk semmi gondunk nem volt ebből. Azt megpróbálhatod, hogy ha befejezte a szopit, akkor az első melledből fejsz még egy kicsit, hogy több ingert kapjon, legközelebbre többet termeljen. és a következő etetésnél azzal a cicivel kezd, amelyikkel befejezte a szopást.

2010. szept. 25. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Én 3 hetes kortól mostanáig mindig két mellből szoptattam, 14 hónapos a fiam. Csak arra figyelj, hogy amelyikből utoljára evett, azzal kezdd a következő etetést.
2010. szept. 25. 13:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Több helyről is ezt hallom, hogy inkább egyből szoptassak. Meg csak ideiglenes mondják a 2 mellet tejszaporításnak, kb. 2-3 napig. De nekem úgy sincs több tejem. Babám totál kiakad, ha az üres mellemmel traktálom, mikor éhes :)

Fejéssel is próbálkoztam, bár elég siralmas..

Köszönöm a gyors válaszaitokat!! :)

2010. szept. 25. 13:34
 4/7 anonim ***** válasza:
10 hónapja két mellből szoptatok, mert kevés van. Van hogy 3-4x is váltok egy szopi alatt.
2010. szept. 25. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért javasolják az egyet, hogy biztosan kiürüljön, de én is kettőből szoptatok, és mindkettő kiürül, kijön a zsírosabb rész is. És amíg az egyikből szopik, a másikban is termelődik, így mindenképpen több tejhez jut a baba.
2010. szept. 25. 18:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Mind a két gyerekemet mindig két mellből szoptattam.Nagyon sokáig. Első mellen min 20 percet legyen, majd tedd a másikra.Ha még nagyon kicsi a baba, akkor 30 percet is lehet az első mellen.
2010. szept. 25. 21:08
 7/7 xStefix ***** válasza:

Gondolom, még kicsi a babád, ezért javasolják neked az egymellest. Részben igazuk is van.

Változó, hogy melyik életkorban melyik szokott lenni a szükséges/bevált/hasznos stb. (egyéni eltérések persze lehetnek):

- Szülés után, de még a tejbelövellés előtt a kétmelles segít, hogy hamarabb meginduljon a tej.

- Belövellés után, de még a túltermelés időszakában elég szokott lenni egy mell is, sőt, sokszor még azt is fejni kell a végén (leginkább, mert még erőtlenül szopik a picúr).

- Amikorra beáll az egyensúly, általában az is ki szokott alakulni, hogy 1, 1,5 vagy 2 mellet eszik ki a baba egy alkalommal.

- Növekedési ugrások idején ill. még néhány más alkalommal (fogzás, betegség, idegrendszeri fejlődési ugrás) hasznos tud lenni a kétmelles, mert ennyivel is több inger éri a melleket, igény esetén szaporodik a tej, a valamiért zaklatott baba mégis hozzájut a szükséges adagjához stb.

- Hosszú távon viszont általában két mellből szoktunk szoptatni, részint, mert a gyerkőc már nagyon ügyesen és gyorsan kieszi az adagját (ilyenkor kicsit visszacsökken az egy mell által egyszerre megtermelt mennyiség is), másrészt pedig mert annyira érdeklődő, hogy hamar megunja az elsőt és ilyenkor muszáj átpakolgatni a másikra.

Ezek csak a nagyvonalak, ettől nyilván el lehet térni, ha úgy jobb. Én ezeket a szakaszokat tudom elkülöníteni.

2010. szept. 25. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!