Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől lehet, hogy egyik...

Mitől lehet, hogy egyik pillanatról a másikra leszokott a ciciről?

Figyelt kérdés
4hetes kisfiam egy hete leszokott a ciciről. le kell fejnem és úgy kell adni neki cumisüvegből, de azóta idegesebb is. Nem alszik jól napközben és ha cicire próbálnám tenni remeg és tiszta vörös a feje és elkezd sírni.
2008. dec. 21. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Kérdésem, az, hogy nem adtál neki már ez előtt is cumisüvegből?
2008. dec. 21. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyszer sajnos muszály voltam, mert sajnos el kellett mennem itthonról és sajnos egy etetést így kellett pótolni. De ezután még napokig normálisan szopizott.
2008. dec. 21. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszeri alkalom nem valószínű, hogy kiváltotta ezt. Úgy tűnik, hogy szopási sztrájkról van szó! Feltétlenül beszélj egy szoptatási tanácsadóval: Pl. La Lech Liga, Szoptatás portál. Valami egészen biztosan megzavarta a babát, vannak érzékenyebb típusok. Nekem is ezt csinálta a középső lányom. Esteleg próbáld magadra tenni félmeztelenül, úhy hogy őt is levetkőzteted, és várd meg amíg magától keresni kezd. Vagy sok esetben beválik, ha félálomban próbálod szoptatni. Esetleg a tej áramlása változott, figyeld meg , hogy nehezebben, vagy esetleg túl gyorsan ömlik a szájába, ezen szerintem a szopás előtti fejés segít. A cumisüveget amennyire tudod mellőzd, mert ettől sajnos mégjobban összezavarodik, legalábbis nálunk ez volt. Tudom ,hogy idegőrlő, de mindenképpen próbáld visszaszoktatni mellre! Ne pánikolj, nem fog éhen halni, bár ezt én sem hittem el!!
2008. dec. 21. 20:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is sztrájk. Elég korán kezdi :)

Próbálj meg minden zavaró tényezőt kiiktatni, kicsi homályban, csak kettesben, félmeztelenül összebújva stb.

A lefejt tej adása cumisüvegből csak egy ördögi kört fog generálni: minél több cumisüveg, annál kevesebb cici (persze az más, hogyha nincs más megoldás! )

Nekünk már több ilyen sztrájkunk is volt, nehezen álltam meg a cumisüvegezést, de eddig sikerült.

2008. dec. 21. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, valami megzavarhatta. Talán fáj a szája vagy a füle, náthás, vagy ezer más oka is lehet. Mi szerencsére nem jártunk így, de azt hallottam, hogy vissza lehet szoktatni. Itt találsz bővebb infot:

[link]

2008. dec. 22. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!