Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg élvezi a többség a...

Tényleg élvezi a többség a szoptatást?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, tényleg érdekel a dolog. Olyan sok helyen olvasom, hogy élvezd ki, amíg szoptatsz, meg ez a legszebb időszak, és nem értem valaki hogy tudja ezt így megélni. Kíváncsi vagyok kinek mi okozott örömet a szoptatásban, hátha én is tudnám máshogy látni a dolgokat.

Nekem 3 hónapos a babám, akit imádok és legalább fél éves koráig szoptatni fogom, ha tudom, de nekem nem okoz örömet a szoptatás. Maga a fizikai részével nincs gond, szerencsére már nem fáj, egész jó rendszert kialakítottunk a babámmal. Lelkileg viszont semmi örömet nem okoz, sokkal jobban szeretem, amikor együtt játszunk és nevet rám, vagy simán elalszik hozzámbújva az ölemben. Ezen kívül az zavar legjobban, hogy iszonyat macerás, mindent úgy kell szervezni, hogy etetésre otthon legyünk. Elfogadja a tejet cumisüvegből is, de ha kimarad egy evés folyok össze vissza, feszül, fáj, egyszerűen utálom. Éjszaka ugyanez, a babám már sokszor álaludja az éjszakát, ilyenkor reggelre minden csupa tej és kőkemény a mellem. Azt hittem mostanra be fog állni, de nem. :(

Velem van a baj?

2022. aug. 13. 13:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
53%

Nekem macera, mert nagyon fáj. 2,5 hónapos a babám, 8 hétig küzdöttünk, hogy legyen elég mennyiség. Fejés, szoptatás, szondán kiegészítés, mosogatás, sterilizálás. Fájó, sebesedő bimbók, bleb, két naponta csomók, állandó csöpögő tej. Nagyjából ez jellemzi most az életemet. Kezeltek már gombára minket, hátha... aztán észrevették, hogy harap és nem jól használja a nyelvét. Jártunk miatta dévényesnél, semmi... Én meg továbbra is a falat vakarom minden szopinál.

Igen. Jó érzés, amikor jól lakik, vagy amikor teli szájjál rámvigyorog, vizslatja az arcom, vagy amikor azonnal megnyugszik rajtam, de ettől még nagyon gáz a helyzet és már nincs hova menni segítségért, mindent megpróbáltam.

Egyébként azt szeretem benne, hogy mindig kéznél van. Bárhova megyünk, letudok ülni egy félreeső padra etetni minden rákészülés nélkül. Illetve hazudok. Arra figyelni kell milyen ruhát veszek fel.

2022. aug. 13. 18:34
 22/24 anonim ***** válasza:
59%
Nem, es nem is kell elvezni. A szoptatas meg az egesz anyaság nem arra való, hogy a nőket szórakoztassa, habár sokan kb így közelítenek hozzá. Nem, ez egy kemény fizikai igénybevétel, nem elvezem egyaltalán. A gyerekemnek erre van szüksége és én megadom neki. De se szentté nem avatom magam miatta, se rózsaszín cukormazzal nem vonom be. A szoptatás az csak szoptatás.
2022. aug. 13. 21:17
 23/24 anonim ***** válasza:
0%
2 eves koraig szoptattam ugy hogy utaltam szoptatni. Megis ha eszembe jut megkonnyezem. Ez az egesz orulet :) meg az elejen vagy, a te dontesed lesz. Bizz a megerzesedben
2022. aug. 13. 22:58
 24/24 anonim ***** válasza:
91%
Nekem se jött a lila köd soha... egy szükséges, semleges dolog volt a szoptatás, amit amúgy a babám miatt nagyon akartam, szerencsére kisebb zökkenőkkel sikerült. Végül szép fokozatosan 11 hónapos korára leszokott, és én megkönnyebbültem, hogy vége a macerának, valahol ekkor tudatosult, hogy nekem ez nem okozott örömet. Bele voltam betegedve, hogy tápszeres pótlás kell a lányomnak, de már tudom, hogy azért, mert magamat emiatt kevesebbnek éreztem. Most már visszagondolva nem is értem, ha lesz egyszer másik gyerek, és tápszeres lesz, nem dőlök a kardomba.
2022. aug. 14. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!