Tényleg élvezi a többség a szoptatást?
A kérdés nem provokáció, tényleg érdekel a dolog. Olyan sok helyen olvasom, hogy élvezd ki, amíg szoptatsz, meg ez a legszebb időszak, és nem értem valaki hogy tudja ezt így megélni. Kíváncsi vagyok kinek mi okozott örömet a szoptatásban, hátha én is tudnám máshogy látni a dolgokat.
Nekem 3 hónapos a babám, akit imádok és legalább fél éves koráig szoptatni fogom, ha tudom, de nekem nem okoz örömet a szoptatás. Maga a fizikai részével nincs gond, szerencsére már nem fáj, egész jó rendszert kialakítottunk a babámmal. Lelkileg viszont semmi örömet nem okoz, sokkal jobban szeretem, amikor együtt játszunk és nevet rám, vagy simán elalszik hozzámbújva az ölemben. Ezen kívül az zavar legjobban, hogy iszonyat macerás, mindent úgy kell szervezni, hogy etetésre otthon legyünk. Elfogadja a tejet cumisüvegből is, de ha kimarad egy evés folyok össze vissza, feszül, fáj, egyszerűen utálom. Éjszaka ugyanez, a babám már sokszor álaludja az éjszakát, ilyenkor reggelre minden csupa tej és kőkemény a mellem. Azt hittem mostanra be fog állni, de nem. :(
Velem van a baj?
"Nagyon köszönöm", hogy a 7es válaszom 0%-os lett.
Gondolom,erre élvezel. Egészségedre. Biztos irigy vagy.
Ha tudnád,hogy a beteg gyerekem mellett az egyetlen boldogságom a szoptatása volt, gondolom akkor is lepontoznál.
Gratula. EQ 0.
Nekem most 6 hetes a babám, én pl szeretem hallgatni, mikor jó nagyokat kortyolgat jóízűen. Azért is, mert az elején nem ment jól a szopizas, meg csak a nyelése hallgatasabol tudtam, hogy eszik, nem csak cumizik.
De fdontuli boldogságot én sem érzek. 2 napja nem kell tápszerrel hozzataplalnom, ennek is nagyon örülök.
Viszont próbálj meg kicsit flexobilisebb lenni. Azt írod, hogy nyűgnek érzed, hogy mindig otthon kell lenni etetésre. Dehogy kell, épp az a jó benne. Tápszernel macerasabb, hogy pont jó hőmérsékletű legyen, mikor és ahol épp megehezik. De a cicid mindig ott van veled. Szerezz be pár szoptatós felsőt. Én tegnap dokitol jövet a buszmegállóban szoptattam, éhes volt, és 3/4ora lett volna, míg hazaerunk. A múltkor a parkban is szoptattam a játszótéren. Meg a strandon is. Nekem a férjem nagyon aktív, jövő - menő típus, úgyhogy mi most sem nagyon ülünk otthon, pont azért örülök, hogy van elég tejem és bárhol szoptathatok.
17, mit akarsz belemagyarázni? Exhobicionizmusra való hajlamot?
Véletlenül sem. Nem tölt el örömmel, ha mások látják a fedetlen mellemet és egy jó szoptatós felsőben kevesebb látszik, mint egy szolid bikiniben. És még a helyválasztással is rá lehet segíteni, még autó nélkül is. Soha senki nem látta, hogy épp szoptatok, mégis szabadon megetethettem bármikor. És ez jó dolog volt. Jobb, mint amikor a nagyobbnak cipeltem a tápszert. És eskü rondábban néztek arra, hogy üvegből etetek, mintha kicsaptam volna telibe a mellem.
Egyébként nem csak ezért szerettem a szoptatást. Szerettem a meghittségét, az érzést, hogy másodjára képes vagyok rá, azt hogy segített elkerülni a depressziót, segített a kötődés gyorsabb kialakításában (elsővel inkompetensnek éreztem magam és erre ráerősített az orvos, védőnő...)...stb
19. Neked üldözési mániád van. Semmit nem akarok belemagyarázni.
Annyit írtam, hogy nekem nem menne. Mást is ismerek, akinek ez annyira kényelmetlen, hogy képtelen rá.
Szóval itt egyes egyedül te próbálsz belemagyarázni dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!