Hogy kell szoptatni - a kezdetektől kezdve kérdezem -?
Az első babámat már szülőszobán mellre tettem, de sem akkor, sem a későbbiekben soha nem csinált a mellemmel semmit, aztán születése után elkerült másik kórházba tőlem. Lényeg a lényeg, még sosem szoptattam.
Néhány kérdés:
1. Ahogy megszületik mellre teszi az ember ok. De ilyenkor még az égvilágon semmi nem jön ugye? Nekem (persze baba nélkül, csak fejőgéppel) kb. 5 nap volt mire beindult vmennyire a tejem. Ilyenkor mi van?!
Addig akkor a nagy semmit cuclizza?
2. Születéstől kezdve iksz időnként mellre teszem, csak azért hogy stimulálja és beinduljon a tej, de jóideig - napokig - nem jut így tejhez, igaz?
3. Mondják, hogy tegyem gyakran mellre de ne sokáig, mert felázik a mell. Mennyi ideig maradjon mellen?
4. Váltott mellezzek az elejétől kezdve?
5. Mit lehet csinálni, ha a második baba s olyan lesz mint az első? Ő még bimbővédővel sem tudta úgy a szájába venni a bimbót, hogy vákuum keletkezzen. Tényleg lehet olyan, hogy olyan formájú a bimbó és azért nem tudja bekapni? Csináltam azt is, hogy fejőgéppel kicsit megdolgoztam a bimbót, kiemelkedett, de úgy sem ment a szopi, utána meg elkerült tőlem betegség miatt :(
utolsónak: köszi a válaszokat!!!!
hajnalban született és másnap reggel már egy másik kórház PIC részlegén volt. Ott pár napig csak infúziót kapott és onnantól pedig amíg össze nem kerültünk újra óriáslukas cumiból tápszert kapott. Persze, hogy utána már esze ágában nem volt a mellemmel szenvedni....
Azért írtam, amit írtam, mert a kérdéseidből az derül ki, hogy korábban sem ismerted a pontos információkat.
Ez nem ledorongolás vagy ilyesmi, ne annak vedd légy szíves!, csak egy személyes megállapítás. Ezért ajánlottam a linkeket, ott minden fontos megvan ától cettig.
(Hogy mit eszik a tejbelövellés előtti napokban; mire jó a kolosztrum, miért nagyon fontos; miért ne x időnként y percig szoptass, hanem igény szerint; hogy mi a valóság és a teendő a mell felázásával kapcsolatban; hogy a nehezen szopizó babáknak hogyan lehet/érdemes segíteni [pl. nem bimbóvédővel, hanem kiemelővel, ha bimbóprobléma van] stb.)
Ha a Liga oldalát olvasgattad, akkor elvileg ezeket is olvasnod kellett.
Mit értesz az alatt, hogy "misztikus"?
Mert igen, tényleg természetes, hogy így mennek a dolgok. Én legalábbis azok közé tartozom, akiknek sikerült, a Ligának hála. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!