Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell szoptatni - a...

Hogy kell szoptatni - a kezdetektől kezdve kérdezem -?

Figyelt kérdés

Az első babámat már szülőszobán mellre tettem, de sem akkor, sem a későbbiekben soha nem csinált a mellemmel semmit, aztán születése után elkerült másik kórházba tőlem. Lényeg a lényeg, még sosem szoptattam.

Néhány kérdés:

1. Ahogy megszületik mellre teszi az ember ok. De ilyenkor még az égvilágon semmi nem jön ugye? Nekem (persze baba nélkül, csak fejőgéppel) kb. 5 nap volt mire beindult vmennyire a tejem. Ilyenkor mi van?!

Addig akkor a nagy semmit cuclizza?

2. Születéstől kezdve iksz időnként mellre teszem, csak azért hogy stimulálja és beinduljon a tej, de jóideig - napokig - nem jut így tejhez, igaz?

3. Mondják, hogy tegyem gyakran mellre de ne sokáig, mert felázik a mell. Mennyi ideig maradjon mellen?

4. Váltott mellezzek az elejétől kezdve?

5. Mit lehet csinálni, ha a második baba s olyan lesz mint az első? Ő még bimbővédővel sem tudta úgy a szájába venni a bimbót, hogy vákuum keletkezzen. Tényleg lehet olyan, hogy olyan formájú a bimbó és azért nem tudja bekapni? Csináltam azt is, hogy fejőgéppel kicsit megdolgoztam a bimbót, kiemelkedett, de úgy sem ment a szopi, utána meg elkerült tőlem betegség miatt :(

2010. szept. 19. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem császárral született a babám,mire beindult a tej 4 nap volt.

Megszületett egyből mellre kellett tenni.Állitolag az ilyen pici babáknak az a pár csepp előtej,bőven elég..

Nekem a kórházban egész nap velem volt,és szorgalmasan 2-3 óránként mellre tettem,jöttek a csecsemős nővérek is ,és megmutatták,hogy hogyan szopizik jól a baba.

Mivel nekem is "későn" indult be a tejem kicsi vizzel itatták,rengeteget volt a mellemen akár 1,5 órát is.Fájt nagyon,de hát ki kell birni.Olyanról,hogy elázik a mell,még soha nem hallottam:)

Szoval soxor mellre tenni,az a pár csepp tej is fontos neki,a sulyából fog vesziteni,de hamar vissza fogja szedni,ne aggódj.Én szerintem a bimbóvédő csak azoknak hasznos,akiknek befelé forduló mellbimbójuk van,és a baba nem tudja bekapni.Ha nem ilyennel rendelkezel,fogja tudni szopizni.Ajánlanám a kórházba a mellszivot,sokat segithet neked,és a tej mielőbbi beindulásában.

Remélem kicsit tudtam segiteni.

Boldog babóvárást.

2010. szept. 19. 14:06
 2/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Én igen váltott mellből csináltam,legfőképp a fájdalom miatt,egyszer ez egyszer az:)

2010. szept. 19. 14:08
 3/14 xStefix ***** válasza:

Érthető, hogy sok a kérdésed - de már alapból úgy sejlik, hogy eddig sem hallottál helyes dolgokat. :(

Hosszú lenne pontos válaszokat adni, úgyhogy inkább linkeket adok, ahol minden fontosat elolvashatsz a megfelelő szoptatási gyakorlatról:

[link]

[link]

[link]

2010. szept. 19. 15:43
 4/14 xStefix ***** válasza:
Az elsőhöz néhány észrevétel: 1. nem szabadott vona vízzel itatni a picit, még akkor sem, amíg nem lövellt be a tej, 2. befelé forduló mellbimbóra a bimbóKIEMELŐ a megoldás, nem a védő, 3. a felázott mell elég gyakori és fájdalmas (felpuhul és kisebesedik, akár vérzik is) 4. a tej beindítására pedig kifejezetten jó a kétmelles szoptatás (miután belövellt és sok lesz, már elég váltottan szoptatni).
2010. szept. 19. 15:48
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Még, még , még! :D

"de már alapból úgy sejlik, hogy eddig sem hallottál helyes dolgokat. :( "

Ezt hogy értetted, stefix????

2010. szept. 19. 18:50
 6/14 anonim ***** válasza:

szia

én is császárral szültem, de nekem a 12. terhességi héttől fogva volt tejem!

amint kivittek a műtőből én kértem is a babámat:) mellretettem de nem nagyon akart szopizni úh becukrozták a bimbót ezek után kb fél órán át folyamatosan cicizett=)

én nem váltott mellből szoptattam mert akkor elég lassan jött vissza a tej! megvártam h az egyiket teljesen kiürítse addig a másik visszatelt! lehet h nem így kellene de nekünk jó volt!!

a szobatársam nagyon megszenvedett a szoptatással mert nem kapta be rendesen a pici a bimbót ezért kis vérhólyagok lettek rajta ami szopi közben kipukkadt és lenyelte a vért, pár perc múlva tetemes adag tej kíséretében bukott vissza=(

a lényeg sztem h az egész bimbóudvart kapja be úgy hogy az ajkai kifelé állnak!!! ha nem áll ki eléggé a bimbód akkor az ujjaddal kicsit masszírozgasd meg sztem ez is segíthet!

sok sikert!!!!

2010. szept. 19. 21:55
 7/14 anonim ***** válasza:
Az én kislányom amint megszületett rámrakták,és egyböl ,,rákapott,, a cicire,el se nagyon akarta engedni(azota se...)Állitolag sok mulik a gyereken is,nekem szerencsém volt ö ösztönösen tudta,hogy kell szopizni.Se nekem se növérkéknek nem kellett segiteni.Amugy nekem már szülés elött pár nappal volt egy kevés tejem,a lányom meg a sok szopival hamar beinditotta a mennyiséget...
2010. szept. 19. 22:32
 8/14 A kérdező kommentje:
nekem anno előtejem volt, meg aztán lett volna tejem is merrt fejtem amíg tudtam, de a lányom születés után sem tudta, hogy mit kezdjen a mellemmel és azután sem. Csak üvöltött, ha közelítettem hozzá. Szerintem neki szopóreflexe sem volt (pedig nem volt koraszülött), mert ha ujj került a szájába sem érdekelte, nem fordult afelé, meg a rendes játszócumit sem tudta soha szopizni, úgyhogy ő sosem cumizott...
2010. szept. 20. 07:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem a 4. napon indult be a tej, hiába szopizott előtte is. A kórházban pirosat pisilt, ezért rámparancsoltak, hogy adjak neki vizet, mert ki fog száradni. Kevés volt neki az előtej.
2010. szept. 20. 17:02
 10/14 anonim ***** válasza:

Az elején nem "semmi sem jön", hanem csak nagyon kevés=előtej. A babák gyomra kezdetben kb akkora mint egy meggymag, így nem is kell neki több tej. Nekem a fiam a 2. napon szinte egész nap cicin volt, mondjuk 1 óra után 20 perc pihi, és kezdte elölről, követelte...3. nap volt belövellés, és ezután látszott hogy jóllakik szopás után.

A sok szopi ezerszer hatékonyabb mint bármilyen gép, így neked sem fog 5 napba telni! De nekem volt hogy 70 ml-t is ki kellett fejnem az elején, a belövellés után mire be tudta kapni rendesen! Nem csak amíg kiemelkedik, hanem amíg elég puha lesz a bimbóudvar széle utáni pár mmnyi terület is. Legalábbis nálam....

Én is adtam neki a kórházban vizet, nem tudom miért írta aki azt írta hogy nem szabad... Szopási kedv nem csökkent, viszont nem száradt ki.

A bimbóvédőt hagyd ha a melled bírja a strapát, szerintem csak ronthat a helyzeten.

Váltott mellezni fogsz, mert így is nagyon fog fájni.

Az első babádnál nem lehet hogy adtak neki tápszert cumisüvegből? A születés után rögtön amúgy az én fiam sem csinált semmit, pedig neki a 2. nap már a csodájára jártak, hogy hogy szopik. Úgyhogy ha ezután már el is vitték máshová és tápszerezték, akkor nem csoda hogy így jártatok.

2010. szept. 20. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!