Hogy kell szoptatni - a kezdetektől kezdve kérdezem -?
Az első babámat már szülőszobán mellre tettem, de sem akkor, sem a későbbiekben soha nem csinált a mellemmel semmit, aztán születése után elkerült másik kórházba tőlem. Lényeg a lényeg, még sosem szoptattam.
Néhány kérdés:
1. Ahogy megszületik mellre teszi az ember ok. De ilyenkor még az égvilágon semmi nem jön ugye? Nekem (persze baba nélkül, csak fejőgéppel) kb. 5 nap volt mire beindult vmennyire a tejem. Ilyenkor mi van?!
Addig akkor a nagy semmit cuclizza?
2. Születéstől kezdve iksz időnként mellre teszem, csak azért hogy stimulálja és beinduljon a tej, de jóideig - napokig - nem jut így tejhez, igaz?
3. Mondják, hogy tegyem gyakran mellre de ne sokáig, mert felázik a mell. Mennyi ideig maradjon mellen?
4. Váltott mellezzek az elejétől kezdve?
5. Mit lehet csinálni, ha a második baba s olyan lesz mint az első? Ő még bimbővédővel sem tudta úgy a szájába venni a bimbót, hogy vákuum keletkezzen. Tényleg lehet olyan, hogy olyan formájú a bimbó és azért nem tudja bekapni? Csináltam azt is, hogy fejőgéppel kicsit megdolgoztam a bimbót, kiemelkedett, de úgy sem ment a szopi, utána meg elkerült tőlem betegség miatt :(
Szia!
Nekem császárral született a babám,mire beindult a tej 4 nap volt.
Megszületett egyből mellre kellett tenni.Állitolag az ilyen pici babáknak az a pár csepp előtej,bőven elég..
Nekem a kórházban egész nap velem volt,és szorgalmasan 2-3 óránként mellre tettem,jöttek a csecsemős nővérek is ,és megmutatták,hogy hogyan szopizik jól a baba.
Mivel nekem is "későn" indult be a tejem kicsi vizzel itatták,rengeteget volt a mellemen akár 1,5 órát is.Fájt nagyon,de hát ki kell birni.Olyanról,hogy elázik a mell,még soha nem hallottam:)
Szoval soxor mellre tenni,az a pár csepp tej is fontos neki,a sulyából fog vesziteni,de hamar vissza fogja szedni,ne aggódj.Én szerintem a bimbóvédő csak azoknak hasznos,akiknek befelé forduló mellbimbójuk van,és a baba nem tudja bekapni.Ha nem ilyennel rendelkezel,fogja tudni szopizni.Ajánlanám a kórházba a mellszivot,sokat segithet neked,és a tej mielőbbi beindulásában.
Remélem kicsit tudtam segiteni.
Boldog babóvárást.
Első vagyok!
Én igen váltott mellből csináltam,legfőképp a fájdalom miatt,egyszer ez egyszer az:)
Köszönöm a válaszokat! Még, még , még! :D
"de már alapból úgy sejlik, hogy eddig sem hallottál helyes dolgokat. :( "
Ezt hogy értetted, stefix????
szia
én is császárral szültem, de nekem a 12. terhességi héttől fogva volt tejem!
amint kivittek a műtőből én kértem is a babámat:) mellretettem de nem nagyon akart szopizni úh becukrozták a bimbót ezek után kb fél órán át folyamatosan cicizett=)
én nem váltott mellből szoptattam mert akkor elég lassan jött vissza a tej! megvártam h az egyiket teljesen kiürítse addig a másik visszatelt! lehet h nem így kellene de nekünk jó volt!!
a szobatársam nagyon megszenvedett a szoptatással mert nem kapta be rendesen a pici a bimbót ezért kis vérhólyagok lettek rajta ami szopi közben kipukkadt és lenyelte a vért, pár perc múlva tetemes adag tej kíséretében bukott vissza=(
a lényeg sztem h az egész bimbóudvart kapja be úgy hogy az ajkai kifelé állnak!!! ha nem áll ki eléggé a bimbód akkor az ujjaddal kicsit masszírozgasd meg sztem ez is segíthet!
sok sikert!!!!
Az elején nem "semmi sem jön", hanem csak nagyon kevés=előtej. A babák gyomra kezdetben kb akkora mint egy meggymag, így nem is kell neki több tej. Nekem a fiam a 2. napon szinte egész nap cicin volt, mondjuk 1 óra után 20 perc pihi, és kezdte elölről, követelte...3. nap volt belövellés, és ezután látszott hogy jóllakik szopás után.
A sok szopi ezerszer hatékonyabb mint bármilyen gép, így neked sem fog 5 napba telni! De nekem volt hogy 70 ml-t is ki kellett fejnem az elején, a belövellés után mire be tudta kapni rendesen! Nem csak amíg kiemelkedik, hanem amíg elég puha lesz a bimbóudvar széle utáni pár mmnyi terület is. Legalábbis nálam....
Én is adtam neki a kórházban vizet, nem tudom miért írta aki azt írta hogy nem szabad... Szopási kedv nem csökkent, viszont nem száradt ki.
A bimbóvédőt hagyd ha a melled bírja a strapát, szerintem csak ronthat a helyzeten.
Váltott mellezni fogsz, mert így is nagyon fog fájni.
Az első babádnál nem lehet hogy adtak neki tápszert cumisüvegből? A születés után rögtön amúgy az én fiam sem csinált semmit, pedig neki a 2. nap már a csodájára jártak, hogy hogy szopik. Úgyhogy ha ezután már el is vitték máshová és tápszerezték, akkor nem csoda hogy így jártatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!