Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is selejtesnek érzi...

Más is selejtesnek érzi magát, hogy nem tud szoptatni?

Figyelt kérdés
Lassan két hetes a lányom, de egyszer sem tudtam szoptatni, eddig egész nap a két mellből tudtam 10ml kifejni, de most már ez sincs. Nagyon el vagyok keseredve.
2010. szept. 17. 10:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
egy másodpercig sem éreztem magamat selejtesnek, amiért nem volt tejem, bármit szedtem, bármivel próbáltam szaporítani. Neked sem kellene selejtesnek érezned magadat....
2010. szept. 17. 10:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

én ugyan sokáig szoptattam, de az istenért, emiatt ne érezd magad selejtesnek, sem rossz anyának!!! Nem ezen múlik a dolog, hidd el! Sajnos nálunk központi kérdés a szoptatás (hozzám pl. amikor jöttek az ismerősök, családtagok babát látogatni, mindig ez volt az egyik kérdésük, hogy szoptatom-e. Nagyon idegesített, mert ugyan nekem volt bőven tejem, de ehhez senkinek semmi köze), de az is természetes, ha sajnos nem megy. attól még jó anya vagy. Ráadásul a mai tápszerek nagyon jók, a picid nem fog hiányt szenvedni semmiben!

Mellesleg én most várom a második babánkat, és semmi garancia nincs arra, hogy őt fogom-e tudni szoptatni. Ha esetleg valami miatt nem, akkor egyszer selejtes vagyok, máskor meg nem?

34 hetes kismama

2010. szept. 17. 10:27
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tényleg mindenhol a szoptatás és az anyatej fontosságát hangsúlyozzák, már a csapból is ez folyik szinte :)

Ne érezd magad kevesebbnek emiatt, de azt tanácsolom, hogy még ne add fel!

Nekem mindkét kisfiam születése után nagyon nehezen indult meg a tejem és nagyon nehezen állt be az a mennyiség, ami már elég volt nekik. A nagyobbik fiam végigordította az első 6 hetet, mert mindig éhes volt, pedig óránként szoptattam. A kicsivel könnyebb volt, mert azonnal felírattam neki tápszert, így 2 hétig azt is kapott szopizás után, utána már nem volt rá szükség.

Mindkét fiamat 10 hónapos koráig szoptattam, a kicsivel most hagytam abba.

Amúgy fejni én sem tudtam soha, így nem is stresszeltem magam vele.

Nem tudom milyen "csodaszereket" próbáltál már, de nekem nagyon bevált a Laktoherb tea, a homeopátiás Urtica Urens és végső esetben ott van a More Milk Plus kapszula.

Ha gondolod, szívesen segítek!

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett!

2010. szept. 17. 10:43
 4/19 xStefix ***** válasza:
39%

A terhesség alatt láttál valami változást a melleden? Nőtt, teltebbé vált?

A szülést követően megtörtént az első belövellés?

Tejleadó-reflexet sem érzel soha, hiába szopizik/cumizik a babád?

2010. szept. 17. 10:46
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én selejtesnek éreztem magam, amíg rá nem jöttem, hogy nem ettől függ, jó anyja leszek-e a fiamnak, vagy sem. Te is jó anya vagy, abból is látszik, hogy ennyit görcsölsz rajta. Nyugi, a szeretetet nem pótolhatja az anyatej sem, és az a legfontosabb!
2010. szept. 17. 10:47
 6/19 A kérdező kommentje:
Bekeményedett, kézi fejésnél kicsi spriccelt is belőle, majd másnapra megpuhult. Tegnap még megvolt a 10ml, de ma már semmi, egy csepp sem.
2010. szept. 17. 10:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy éreztem magam selejtesnek! Tök jó anyukája vagyok a kisfiamnak, jó felesége a férjemnek, jó barátja a barátaimnak, jó munkaerő (voltam), stb. A szoptatás csak egy dolog, ami nem ment, ennél sokkal nagyobb kudarcaim is voltak már és még lesznek is.
2010. szept. 17. 10:53
 8/19 xStefix ***** válasza:
56%

Akkor fizikálisan tudsz tejet termelni.

A babád hogyan szopik?

2010. szept. 17. 11:13
 9/19 A kérdező kommentje:
Csak úgy tudom mellre rakni, ha előtte evett, mert különben nem hajlandó. Amúgy negyed óráig ordít, nem hajlandó éhesen bekapni, ekkor szoktam feladni.
2010. szept. 17. 11:23
 10/19 anonim ***** válasza:
Fekve sem hajlandó szopizni? Igen, ha tudsz tejet termelni, még beindulhat sztem. de, ha nem sikerül végül, ne keseredj el, nekem sincs sok tejem, nagyon sokat dolgozom érte, állandó meló...bár csak szopizik, 3 hónapos, de 4 hónaposan én is hozzátáplálok...én is sokat idegeskedtem, most kaptam tápszert, egyelőre a polcon van. sokat ölelgesd, bújjatok össze, altasd a mellkasodon, így nem maradtok le a szopizás érzelmi részéről..a lelki tankolásról! minden oké!
2010. szept. 17. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!