Más is selejtesnek érzi magát, hogy nem tud szoptatni?
én ugyan sokáig szoptattam, de az istenért, emiatt ne érezd magad selejtesnek, sem rossz anyának!!! Nem ezen múlik a dolog, hidd el! Sajnos nálunk központi kérdés a szoptatás (hozzám pl. amikor jöttek az ismerősök, családtagok babát látogatni, mindig ez volt az egyik kérdésük, hogy szoptatom-e. Nagyon idegesített, mert ugyan nekem volt bőven tejem, de ehhez senkinek semmi köze), de az is természetes, ha sajnos nem megy. attól még jó anya vagy. Ráadásul a mai tápszerek nagyon jók, a picid nem fog hiányt szenvedni semmiben!
Mellesleg én most várom a második babánkat, és semmi garancia nincs arra, hogy őt fogom-e tudni szoptatni. Ha esetleg valami miatt nem, akkor egyszer selejtes vagyok, máskor meg nem?
34 hetes kismama
Szia!
Tényleg mindenhol a szoptatás és az anyatej fontosságát hangsúlyozzák, már a csapból is ez folyik szinte :)
Ne érezd magad kevesebbnek emiatt, de azt tanácsolom, hogy még ne add fel!
Nekem mindkét kisfiam születése után nagyon nehezen indult meg a tejem és nagyon nehezen állt be az a mennyiség, ami már elég volt nekik. A nagyobbik fiam végigordította az első 6 hetet, mert mindig éhes volt, pedig óránként szoptattam. A kicsivel könnyebb volt, mert azonnal felírattam neki tápszert, így 2 hétig azt is kapott szopizás után, utána már nem volt rá szükség.
Mindkét fiamat 10 hónapos koráig szoptattam, a kicsivel most hagytam abba.
Amúgy fejni én sem tudtam soha, így nem is stresszeltem magam vele.
Nem tudom milyen "csodaszereket" próbáltál már, de nekem nagyon bevált a Laktoherb tea, a homeopátiás Urtica Urens és végső esetben ott van a More Milk Plus kapszula.
Ha gondolod, szívesen segítek!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett!
A terhesség alatt láttál valami változást a melleden? Nőtt, teltebbé vált?
A szülést követően megtörtént az első belövellés?
Tejleadó-reflexet sem érzel soha, hiába szopizik/cumizik a babád?
Akkor fizikálisan tudsz tejet termelni.
A babád hogyan szopik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!