Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mihez kezdjek a mellemmel? Mi...

Mihez kezdjek a mellemmel? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt óta nagyon meg van duzzadva a jobb mellem. Próbáltam abból etetni többet, nehogy begyulladjon, de nem fogadja el. Csak a másikból hajlandó enni. Próbáltam masszírozni, melegíteni hogy elmúljon, mert már kezdett fájni is, de nem lett jobb. Most este próbáltam fejni, egyébként most először, de vagy nem jó a technikám, vagy eleve nem is jön pár milinél több.
2022. ápr. 8. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű elzarodott egyy vagy több tejcsatorna, ezért sem fogadja el, és nem tud kiurulni.

Próbáld előbb ebből a mellből etetni a babát, az is jó, ha előtte langyos zuhany közben masszírozd és utána szoptatsz vagy fejed le. Nekem ilyenkor ezek szoktak segíteni, de nem egyből, kell pár nap mire elmúlik. Valóban nagyon vigyázni kell, hogy ne gyulladjon be.

Meg ami furán hangozhat, talan még anno én is itt olvastam, hogy a baba fölé hajolva, a szajaba logatva a mellett kell ilyenkor szoptatni, és ez is tenyleg nagyon hatékony volt nálunk.

Remélem pár nap alatt elmulik, de ha mégsem, akkor szerintem keress fel egy szoptatási tanácsadót, vagy orvost!

2022. ápr. 8. 23:26
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Úgy kell szoptatni, hogy a baba álla abba az irányba álljon, amerre fáj. Ez néha fölé térdelést, plankingolást kíván, de működik.

A fejés nalam sem volt hatékony először, de aztán beindult. 15 perc alatt tudtam 30-50 milit lefejni, esetleg próbáld tovább szívni.

Esetleg még nézd meg a mellbimbódat, látsz-e benne kis fehér odakövült tejet fehér foltok formájában, és próbáld azokat kipiszkálni akár tűvel, nekem ilyen is volt. Ha meg osszenyomod, jön tej? Abbol is látod, hogy van-e olyan tejcsatorna, ami szabad. Mindenképp azzal a mellel kezdd a szoptatást,ami begyulladt. Ha nem lesz jobb, hétfőn kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót.

2022. ápr. 9. 07:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Olvass utána a fejés technikájának, esetleg a védőnőt is kérdezheted. Meleg zuhany alatt is próbáld. Fejőgép is segíthet, nekem azzal ment jobban ilyen esetben. Sajnos van ilyen, hogy a baba nem fogadja el a begyulladt mellet.
2022. ápr. 9. 11:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, most délben már nagyon éhes volt mert szinte egész délelőtt aludt, így meg tudtam etetni, ki tudta szívni, és azóta már nem olyan kemény és nem fáj.
2022. ápr. 9. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
Végső esetben, ha nagyon fáj, a férjed is megpróbálhatja kiszívni. Márha vevő rá.
2022. ápr. 9. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontozzatok le, de én magamnak is tudom szívni :-) Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam, és elérem :-)
2022. ápr. 9. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!