Rossz anya vagyok, ha megutáltam a szoptatást, és tápszerre váltanék, pedig van tejem?
Az első gyerekünket 13 hós koráig szoptattam, és nagyon sajnáltam, hogy le kell választani, de már terhes voltam a tesóval, és elapadt a tejem. Valahogy már akkor a végén nyűg volt, tekintve, hogy alig volt tejem, és érzékenyebb lett a mellem is, és, bár sajnáltam az elválasztást, de megváltás volt. Most a kicsivel az eleje óta utálom, a mellem ugyanolyan érzékeny maradt, nem szeretem, ha a gyerekek hozzáérnek (ráadásul a nagy "cicifüggő" maradt így is, folyton bújni akar hozzá és simogatni, ami nekem nagyon kellemetlen érzés), emellett pedig sokkal körülményesebb is az egész most, mert a kicsi valahogy nem tudja annyira nagyra nyitni a száját, hogy rögtön jól bekapja, ha mégis sikerül, akkor meg kicsúszik neki, és utána nem tudom rögtön visszatenni neki, mert becsukva tartja a száját. Persze utána meg üvölt, mert nem kapta még meg a cicit. Ettől pedig falnak megyek. Az étvágya is akkora, hogy kb folyamatosan cicin lenne, de nekem erre a nagyobbik gyerek és a házimunka mellett nincs kapacitásom. Amennyire szerettem anno a szoptatást, annyira gyűlölöm most ezt az egészet.
Borzasztóan érzem magam amiatt, hogy tudnám szoptatni, de valahogy elborzaszt a gondolat, hogy még minimum fél évig kizárólagosan ez menjen.
💩 lennék emiatt? Mit tanácsoltok?
Kioktató megjegyzéseket nem kérek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
13# mindenképp várok még, hátha alakul a dolog. A nagyobbik gyerek szopizni nem akar, csak bújik a mellemhez, illetve simogatja, birizgálja, és ez zavar a legjobban. A terhesség alatt, mikor már nem szopizott, akkor megszokta, hogy elalváshoz bújhat hozzá, de most, hogy a kicsi miatt ennyit látja a mellemet, állandóan jönni akar ő is. Eleinte engedtem, hogy ne legyen benne feszültség, most viszont már elkezdtem leépíteni, és egyre kevesebbet jut hozzá, de még mindig többet, mint előtte. Sokat fog javítani a helyzeten, ha sikerül teljesen leszoktatni róla, ebben biztos vagyok. Csak azt kell kivárni...
mekkora a kicsi?
ha még pici akkor valameddig kitartanék
más okból, de én lefejt tejet adtam neki 10 hós koraig
esetleg ezzel tudsz próbálkozni, igy a tejed lassabban, fájdalommentesebben apadna el, mert jobban tudod szabályozni a termelést
Te dolgod, te gyereked.
De: kár, hogy nem a problémán pörögsz, hogy miért rossz a technikája, mert annak az oka bizony később a hozzátáplálásnál és a beszédfejlődésnél visszaüthet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!