Rossz anya vagyok, ha megutáltam a szoptatást, és tápszerre váltanék, pedig van tejem?
Az első gyerekünket 13 hós koráig szoptattam, és nagyon sajnáltam, hogy le kell választani, de már terhes voltam a tesóval, és elapadt a tejem. Valahogy már akkor a végén nyűg volt, tekintve, hogy alig volt tejem, és érzékenyebb lett a mellem is, és, bár sajnáltam az elválasztást, de megváltás volt. Most a kicsivel az eleje óta utálom, a mellem ugyanolyan érzékeny maradt, nem szeretem, ha a gyerekek hozzáérnek (ráadásul a nagy "cicifüggő" maradt így is, folyton bújni akar hozzá és simogatni, ami nekem nagyon kellemetlen érzés), emellett pedig sokkal körülményesebb is az egész most, mert a kicsi valahogy nem tudja annyira nagyra nyitni a száját, hogy rögtön jól bekapja, ha mégis sikerül, akkor meg kicsúszik neki, és utána nem tudom rögtön visszatenni neki, mert becsukva tartja a száját. Persze utána meg üvölt, mert nem kapta még meg a cicit. Ettől pedig falnak megyek. Az étvágya is akkora, hogy kb folyamatosan cicin lenne, de nekem erre a nagyobbik gyerek és a házimunka mellett nincs kapacitásom. Amennyire szerettem anno a szoptatást, annyira gyűlölöm most ezt az egészet.
Borzasztóan érzem magam amiatt, hogy tudnám szoptatni, de valahogy elborzaszt a gondolat, hogy még minimum fél évig kizárólagosan ez menjen.
💩 lennék emiatt? Mit tanácsoltok?
Kioktató megjegyzéseket nem kérek.
3# mivel a környezetemben mindenki megszállottan szoptatáspárti, és a családban is az az első kérdés találkozáskor általában, hogy tudom-e szoptatni, van-e elég tejem, stb, ezért elég kellemetlenül érint az egész.
A férjem természetesen támogat, neki már felvetettem, és pozitívan állt hozzá.
Nem..
Annak ellenére írom így, hogy a nagyot 2,5 eves koráig szoptattam( a végét utáltam)
Ebből a 2. Terhességemet vegig majd 10 hónapot együtt a kicsit nagyot..
Aztán még 1 évet a kicsit 2 éves korig szoptattam…
( a 2. Gyerek könnyebben leválasztódott, pont nem volt nyűg..)
Szoval ezzel a háttérrel is azt mkndom, hogy nyugodt, boldog anyuka fontosabb, mint az anyatej.
A 💩anyaság nem itt kezdődik..
Köszönöm szépen!
7# jelenleg úgy érzem, hogy nem is akarom. Úgy indultam neki, hogy igen, és a tejem is hamar beindult a kórházban, aminek nagyon örültem, de itthonra valahogy az egész teher lett. Nyilván az is közrejátszik, hogy a nagyobbik gyerek is nyaggat a mellemért most, hogy látja, hogy a kicsi is kapja, és az is, hogy baromi érzékeny lett a mellem (nem fáj a szoptatástól, hanem kellemetlen érzés, ha hozzáérnek), és nem esik jól, hogy piszkálják. Nem tudom, ez mennyire átmeneti, vagy így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!