Ha van egy kis babám és van egy 3 éves fiam aki ovis neki is adhatok anya tejet (nem cicibol) pohárból?
Az anyatej nem varázsital.
A lehető legjobb táplálék csecsemőknek amíg nem kezdenek el enni.
Az átvitt immunitás csak olyan betegségekkel alakul ki amik ellen a te szervezeted védekezik aktuálisan. Amit az oviban Jocikától összeszed, az ellen nyilvánvalóan nem véd.
Az emésztés a kor előrehaladtával átalakul, és egyre kevésbé tud bármit kezdeni a szervezet az anyatej ellenanyagaival. Amikor kezdődött a kismama oltás, akkor is voltak korszakalkotó ötletek hogy hány decit kéne apukának meg a nagytesónak meginni hogy védettek legyenek... De nem, sajnos ha ez így működne, akkor egyszerűbb lenne a szoptató nőket immunizálni minden ellen, és ők terítenék az immunvédelmet.:-)
Továbbmegyek, a kisbabák korai igazi védelmét nem az anyatej, hanem a terhesség utolsó hónapjában a placentán átmenő ellenanyagok adják, az anyatej ennek a kiegészítője, ami inkább a nyálkahártyákat védi, és egy előnyös bélflórát alakít ki.
A lényeg, hogy bár adhatsz neki, csodát ne várj.
Ehhh magánvélemény, de aki egy 3 éves gyereket szoptat az rohadt undorító. Én emlékszem a 3 éves dolgaim jó részére, ha emlékeznék arra hogy anyám mellét szoptam, biztos mai napig rosszul érintene.
Ezt a kommentre reagálom, nem a kérdező kérdésére.
Nekem mar ahogy az 1 évet betöltötte is gáz érzés volt. Akkor szoktattam le.
Most 2 és fél éves, a huga 2 honapos, szoptatom. Eszem ágában nem lenne adni a nagynak. Még csak a fejemben sem fordulna meg. Undorítónak találom.
Illetve 1 éves kor után már pont nem hasznosít semmit a szervezet az anyatejből. Ugyan annyit érnél el vele, mintha vizet inna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!