Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg jó az egy gyereknek,...

Tényleg jó az egy gyereknek, ha még 3 éves kora után is szoptatva van?

Figyelt kérdés
Elsősorban tapasztalatok érdekelnének.
2014. szept. 19. 04:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
30%
Nem
2014. szept. 19. 05:22
 2/20 anonim ***** válasza:
27%
Dehogy... Nekem van 3 évesem, 9 hónapig szopott, de elsem tundnám képzelni hogy még mindig szopizzon
2014. szept. 19. 05:32
 3/20 anonim ***** válasza:
54%
Nem mintha védekeznem kellene, de azért elmondom, hogy én egy olyan két éves korig tartom fontosnak, utána meg ízlés dolga. szerintem. Viszont a két kicsi egymás után jött, és mivel a kisebbiket mindenképp szerettem volna két évig, ezért együtt szopiztak, így lett a nagy időközben 3 és fél. De csak kíváncsiságból: azért gyűltünk össze, hogy más anyukákat szapuljunk? mert akkor készítek elő rágcsálnivalót... ;-)
2014. szept. 19. 06:33
 4/20 anonim ***** válasza:
76%
Ártani nem árt, az anyatej meg egészséges. Fehérlófiáról nem is beszélve :)
2014. szept. 19. 06:34
 5/20 anonim ***** válasza:
67%
Ha a gyereknek igénye és az anyukának sem gond, akkor semmi gond.
2014. szept. 19. 06:38
 6/20 anonim ***** válasza:
38%

Sztem nem, fölösleges.

Engem 1 hónapig szopiztatott anyukám és 100x egészségesebb vagyok mint az egyik barátnőm akit 3 évig, ő 2 hetente beteg és nem egy allergiája van, nekem nincs allergiám és évente max 1 hetet kicsit folyik az orrom. Úgyh nem csak az anyatejen múlik a dolog.

Amúgy elképzelni se tudom h egy 3 éves szopizzon.

2014. szept. 19. 06:43
 7/20 anonim ***** válasza:
81%

Én nem tudnám elképzelni, de valószínűleg azért, mert nem sokáig volt tejem. Fura, amikor egy kisgyerek már kéri. Viszont a barátnőm még mindig szoptatja a majdnem három éves kisfiát. Látom őket összebújva. Nagyon meghitt. Szerintem élettani szempontból már nincs jelentősége az anyatejnek, ez inkább lelki szempontból fontos. Valahogy olyan, mint amikor egy kisgyerek cumizik, vagy az ujját szopja. Azt sem veszed el tőle, leszoktatod.

Az Ő babája is rajta cumizik ha fáradt, ha nyűgös.

Ha nekik ez így jó, akkor ebbe másnak nincs beleszólása. Nem gondolom, hogy mindig értékelni, véleményezni kellene a másikat.

2014. szept. 19. 07:00
 8/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem az ilyen kérdéseket. Nem sajnáljátok az időt és fáradtságot? Mégis mit lehet erre mondani? Nekem és a gyerekemnek így esett jól. Mi nyugtatná meg a kérdezőt? Ha elnézést kérnék, mert sokáig szoptattam?
2014. szept. 19. 07:08
 9/20 anonim ***** válasza:
És milyen tapasztalatok érdekelnének?
2014. szept. 19. 07:41
 10/20 anonim ***** válasza:
43%
Kisfiam 2,5 éves és szopizik.Rengeteg tejem van,igazából folyadéknak szinte csak ezt issza.Minden nap többször megbeszéljük hogy ő már nagyfiú és hogy csak a picibabák szopiznak.Azt mondja hogy nagyon finom a tejecske és hogy kell neki.Ha nem adok neki nagyon sír.Azt is mondtam neki hogy attól még ideveszem összebújhatunk ha már nem cicizik.Minden praktikát bevetettem már.Elvitték őt egész napra több esetben,leragayztottam,bekentem!Addig sír míg meg nem kapja.Nekem nem okoz problémát a szoptatás.Azért 3 éves kora után nem fogom szoptatni,addig muszáj lesz leszoknia.
2014. szept. 19. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!