Tényleg jó az egy gyereknek, ha még 3 éves kora után is szoptatva van?
En egy evesen meg szoptatok es ha harom evesen kerni fogja akkor is fogok. Szerintem ez a termeszet rendje. Hany 3 evest latsz cumival a szajaban? Az miert nem baj? Muanyag mucicit lehet szopizni anyamellet nem? Kicsit megfordult a vilag!!!
Lehet lassan a vibrator lesz normalis....az is az eredetit helyettesiti.
Bocs ha tul egyszeru voltam...
Ezt a kérdést 100 évvel ezelőtt nem is értették volna. Nagyon sok anyuka addig szoptatta a babáját, amíg az magától abba nem hagyta.
Sokan írják, hogy ez nem normális, már nincs jelentősége stb. Pont most is fent van egy kérdés a kisgyerekek kategóriában, hogy mennyi idős koráig cumizott a gyereked. És szinte mindenki 3 éves kor fölötti életkort írt. Tehát a kisgyerekek ennyi idősen még igénylik a "cumizást". Nem feltétlenül anyatejre van szükségük, hanem az összebújásra, és igen, konkrétan a szopó mozgásra. A cumik tömeggyártása előtt ez az anyamellen történt.
A kislányom 2.5 éves elmúlt, szopizó óvodás. Az óvodában akkor derült ki 3 hét után, hogy még szopik, amikor az óvónő megemlítette, hogy ő az egyetlen , aki alvós állatka/rongyi nélkül alszik a csoportban, mégis 2 perc alatt elalszik. Kérdezték, hogy otthon mivel alszik. Erre a férjem benyögte, hogy cicivel. Nem is fogták fel először. Itthon csak elalváskor és reggel ébredéskor szopik, ha még itthon vagyok, de ha korábban megyek dolgozni, akkor meg sem említi, hogy cicit kérne. Nyilvános helyen akkor sem kéri, ha alvásidő van. Ha egész napos programunk van, akkor simán elalszik ebéd után a vállamra borulva.
Szia! A lányom 22 hónapos még szoptatom itthon amikor kéri. Két szabály van: csak otthon és csak akkor ha nem kaja helyett akarja. Kisebbként is simán le tudtam szerelni mikor "ciczni" akart (persze nem mikor még elsősorban táplálék volt).
Nem látom semmi hátrányát, de biológiailag túl sok előnyét se. Nem volt kevesebbszer beteg mint a tápszerrel táplált babák, se szuperokos.
Érzelmileg biztos jó neki, hisz nem én erőltetem, ő akarja.
Csak azoktól esik rosszul ha megszól akiknek a gyermeke 4-5 éves korában is cumizik. De többször megkaptam, hogy ősanya vagyok, lusta, a lányom leszbikus lesz vagy anyacentrikus. A kedvencem a "túlságosan magadhoz szoktattad" mint valami kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!