Ki hogy éli meg, hogy az elejétől kezdve pótolni kell a tejcit tápszerrel? Teljesen megvisel lelkileg, és a védőnő is rásegít erre rendesen.
Én nagyon rosszul éltem meg.
A szülés utáni folyamatos fájdalmak mellett még a szoptatás is fájt, és még pótlás is kellett.
Fejésről nem is álmodhattam miután a férjem visszament dolgozni (nem lehet letenni a babám). Folyamatosan meg nem lehet cicin a baba mert fizikailag nem bírom.
Hát én nagyon sokat sírtam, de főként azért, mert iszonyú bűntudatom van, hogy már nem is akarok kizárólagosan szoptatni, mert megtapasztaltam mennyivel kényelmesebb a tápszer. X ideig van cicin a baba, aztán tápi és minden rendben.
Apa hetente 2x a babával aszik és én is el tudok menni bárhova, mert ha úgy van, bárki tud vigyázni a kicsire.
Kezd már kevesebb lenni a tejem, bele kellene húzni a szaporításba, de a több, mint 1 hónap alatt 5x volt begyulladva és/vagy becsomósodva a mellem, nem vágyom rá h újra több legyen a tej :(
Nekem szerencsére nagyon támogató a családom. A férjem is csak annyit kér, hogy amíg van tejem addig kapjon belőle a baba, de a pótlást esténként már ő szokta adni.
A kórházban is megértettek, erőltették ugyan a szoptatást, de adtak pótlást is. Egy nővérke látta mennyire kivagyok egyik éjjel és ő maga etette a kicsit a szobában, amíg sírdogáltam.
A védőnő az aki a leginkább nyugtatgat mindig, hogy egyáltalán nincs baj a tápszerrel, az én jóllétem ugyanolyan fontos, mint a babáé.
Orvosnál csak annyit kérdeznek, hogy hány dobozzal írjanak.
De így is szörnyen érzem magam, főleg h részben az én döntésem is. Úgy érzem elbuktam, de közben várom is h elmenjen teljesen a tejem.
Mennyivel egyszerűbb a férfiaknak :D
Ne stresszelj ezen. Én az elejétol kezdve az anyatejes táplálást kiegészítettem tápszerrel, mert nem volt elegendő mennyiségű tejcsi. Lelkileg megviselt.
De azért is viselt meg, mert kb. mindenki a babám születése után azt kerdezte:van elég tejcsid?
Nem mind1 amúgy? Felnő a gyerek Ígyis-úgyis.
Gyermekem 2 éves, 3 hónapos korától kizárólag tápszert kapott. Nem beteges.
Ez is genetika kérdése.
Jelenleg az a fő dilemma, hogyan szoktassam le a reggeli és esti tápszerről és cumiról. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!