Ki hogy éli meg, hogy az elejétől kezdve pótolni kell a tejcit tápszerrel? Teljesen megvisel lelkileg, és a védőnő is rásegít erre rendesen.
Kedves kérdező, ne emészd magad. Nekem szinte kezdettől tapszeres. És én bevallom, hogy nem is erőltettem. Akkora erőfeszítésnek éreztem az egészet. Egész nap rajtam lógott, és rajtam kívül senki nem tudta táplálni, minden éjjel én keltem minden egyes alkalommal hozzá, és amikor nem lógott rajtam, akkor fejtem.
Nagyon sok mindent megteszek a gyerek miatt, érte élek, de őszintén mondom, nem érzem áldozatnak. Nagyon szeretem öt. Megéltem a terhesség es az anyaság minden egyes pillanatát. Mindent lefényképeztem, naplot vezettem. Imádtam mindent!
De a szoptatás màr túl megy ezen a határon. Nem vagyok egy ősanya típus,van az önfeláldozásnak az a határa, amit már nem!! Nekem a szoptatás volt ez. Annyira gyűlöltem testileg lelkileg az egészet…
Arra jutottam, hogy a gyereknek nagyobb szüksége van egy kisimult anyukára mint az anyatejre. Ezért 3 hónapos korában abbahagytam.
Bennem is sokan próbáltàk kelteni a lelkiismeret furdalást. Kb heroint adok neki a mennyei manna helyett.
Egy fenét!
Semmi baja nem lett tőle, fejlődik ugyanúgy, mint a többi.
Nem ezen múlik.
9 hónapig kizárólag szoptattam, többet vagyok vele itthon betegen mint a munkahelyemen.
Én hálát adok annak, hogy van már jó minőségű tápszer és nem halnak éhen csecsemők.
Dédmamám a szülés alatt/után vesegörcsöt kapott,azt sem hitték,hogy életben marad,és nem tudott szoptatni,és az első gyereke 2 naposan konkrétan éhen halt, mert se tápszer, se szoptatós dajkát nem tudtak találni.
És nagyon vigyázz a szénhidráttal szoptatás alatt, én is ezt a "szuper" tanácsot kaptam, hogy egyek sok szénhidrátot attól lesz tejem,na én 15 kilót híztam az első 3 hónapban, aztán még 10et mikor már normál étrendem volt.A szülés/szoptatás egy exrtém megterhelése a hormonháztatásnak,ne told túl a szénhidrátot mert úgy megjárod mint én.
És engem anyukám másfél évig szoptatott, de gyerekkoromban és tinédzser koromban én voltam a világ legbetegesebb embere kb.2-3 hónapos koromtól voltam ekcémás, aztán allergia,asztma,bőrgomba, minden amit el tudsz képzelni.Sosem voltam egyetlen osztálykiránduláson,mert mindig beteg voltam.
Én 6 hónapig szoptattam(néha pótoltunk), utána tápszert kapott a gyerekem,és nem beteges.
A gyerekem teljesen tápszeres volt, utólag ennek egyetlen hátrányát tudom mondani, méghozzá az, hogy az anyatej ingyen lett volna.
A gyerek orvos felírhatta volna ugyan, de mindig megjegyzéseket tett amikor kértem tőle.
Utolsó, a legegyszerűbb Beba tápszert, az én gyerekem ezt ette, gyógyszertárban 1800 Ft, Ha receptre felírja az orvos, akkor fele ennyibe kerül. Drogériában is kapható, de az nagyon drága. Kezdetben egy doboz nekünk elég volt kb. két hétre, de nyilván ahogy nő a gyerek, egyre többet eszik, úgy egyre több is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!