Ki hogy éli meg, hogy az elejétől kezdve pótolni kell a tejcit tápszerrel? Teljesen megvisel lelkileg, és a védőnő is rásegít erre rendesen.
17
A közhiedelemben sajnos az van h segít az immunrendszerébe és kevésbé lesz beteges.
Ezért írtam.
Nálunk ez nagyon nem jött be. De 15 hónapig szoptattam ugy h közben kb semmit nem ehettem mert ő allergiás.
Ne legyen félreértés nem bánom és megtettem ,de ha most újra kéne kezdenem tuti nem erőltettném a szopit.
Inkább élném nyugodtan a napjainkat h van mit enni a kicsinek és fejlődik.tápszer v szopi annyira mindegy. A lényeg h anya ne stresszeljen és akkor mindenki nyugodt és kiegyensúlyozott.
10es
#18 nagyon eltérőek az árak.Amit a lányom evett,receptre 3400 ft volt/ 2 db.
Recept nélkul 3800ft/ 1 db.Valamelyik doki egy éves koráig,valamelyik 3 éves korig felírja.
24, ez a hozzáállás teljesen jó, addig amíg nem szoptatás nácik vesznek körül. Védőnő, anya, anyós, szomszéd, de még az apósod is arról beszél neked hogy nem jól teszed mellre a gyereket.
Mikor a húsvéti családi ebédnél a fő téma a te melled.
Én magabiztos nő vagyok, de ez már nekem is sok volt. Meg mikor a gyerekorvos is azt mondja, hogy nem ír tapszert, próbálkozzak.
Nálunk az első lányomnál 1 hónapos koráig szoptattam, de észrevettük, hogy nem úgy gyarapszik, ahogy kéne (vagyis kb semmit), védőnő egyből mondta is milyen tápszert irassunk, nem akadékoskodott. Persze a tápszer melett azért folytattam a szoptatást, több tejem is lett, bár elég sosem volt.
Második lányomnál teljesen más védőnő volt. Kettő vagy három hónapos korában már éreztem, láttam, hogy nem elég a tej. Említettem is a védőnőnek, akinek az volt a reakciója, hogy olyan nincs, hogy kevés tej. Szoptassam egész nap (mármint szó szerint ne csináljak mást, csak cicin legyen 0-24ben) és lesz tejem. Na annyit sikerült elérni, hogy a tej bár sose lett elég, a lányom annyira rászokott a cicire, hogy azt hittem sose tudom leszoktatni. Mikor már a védőnő is rájött, hogy tényleg kevés a tej, akkor meg már mindegy volt. Nem tudom hány fajta tápszerrel meg cumisüveggel próbálkoztunk, de egyiket se fogadta el a lányom, csak a mellemen lógott volna egész nap. Hál istennek a hozzátáplálás előre lendített egy kicsit a dolgon, jobban hízott is, de a mai napig nem egy jóevő gyerek.
A harmadikat nem tudom meddig tudtam volna szoptatni. Három hónapos korában kórházba kerültem. Így kénytelen volt apuka tápszert adni neki. A tejem szinte teljesen elapadt, mire kikerültem a kórházból, hiába próbálgattam fejni, ahogy tudtam. Ráadásul a kórházban azt sem vették figyelembe, hogy a kislányom tejfehérje allergiás és a szotatás miatt tejmentes diétán voltam. Ígya hazaérkezés után még vártam is több napot, mire megpróbáltam mellre tenni újra, de akkor már el se fogadta.
Szóval a lényeg, én nem éltem meg rosszul, hogy ki kellett pótolni a tejet, az sokkal rosszabb volt, mikor tudtam, hogy pótolni kellene, de nem ment a pótlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!