Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen mellszívót vegyek?

Milyen mellszívót vegyek?

Figyelt kérdés
Az Avent kézi mellszívót néztem ki, de ennek is 2 fajtája van, az isis és via rendszerrel. Különbséget csak a tartozékok mennyiségében látok. Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb, szükség lesz e annyi tejtároló dobozra, stb. Árban pedig ugyan annyi mindkettő. Szerintetek?A válaszokat előre is köszönöm.
2008. dec. 15. 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,nekem via-s van én nagyon szeretem,tudok benne könnyen fagyasztani,és könnyen össze tudom álítani etetéshez is,ebből adok a picimnek teát is,szóbal nekem ez kényelmes,de ha simát veszel,ahhoz is tudsz később venni via poharakat...:)

14 hetes anyuka

2008. dec. 15. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az Avent elektromos (IQ Uno) nagyon jó, mert szerintem a kézivel nem győzi az ember sokáig préselni magát és könnyen ráun a fejésre. Viszont ez a készülék nagyon drága. Kb. 3-4 hónapig használtam aktívan.

Nekem a cumisüvegek jobban jöttek, mint a tejtároló műanyagpoharak.

Nem tudom, szültél-e már, de ha még nem, egy tanács: várd meg, hogy kell-e egyáltalán neked mellszívó. Sok valaki anélkül is boldogul.

2008. dec. 15. 16:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megmondom őszintén, hogy elég tanácstalan vagyok, mert többen írják, hogy kell és már a kórházban is jól jön, valaki viszont szinte nem is használta. Valahol adnak a kórházban mellszívót, de ahol én szülök, ott nem. Nem tudom, hogy mit tegyek, ezért gondoltam, hogy inkább veszek egyet. Azt hiszem aludnom kell még rá . Egy 36 hetes kismama
2008. dec. 15. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először vegyél valami 1-2ezer forintos kézipumpásat egy patikában, amíg a kórházban vagy, az tökéletes lesz.

Ha pedig lesz bőven tejed, mire hazamentek a kórházból, akkor ráérsz venni drágábbat, vagy legfeljebb elmegy érte a párod.

Drukkolok, hogy így legyen!!

De előre nem érdemes beruházni, sose tudhatod, hogy állsz majd tejjel!

Üdv, 8napos baba anyukája

2008. dec. 15. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne vegyél előre. A kórházban úgyis adnak ha kell, vagy az ottani patikában. Nem tudhatod előre hogy kell e. A kórházban általában elkezdik fejetni hogy hamarabb termelődjön a tejed. Ha pedig veszel mindenképpen olyat vegyél amit úgy érzel kényelmes lesz neked ha szükséged lesz rá. Az Avent jó bármelyik. A tejtároló dobozt nem tudhatod előre hogy kell e majd, de azt másra is használhatod. De addig semmiképpen ne vegyél amég nincs szükséged rá, mert felesleges. A baba szopizása termeli a tejedet, és attól fog újratermelődni és a babához fog igazodni a tejed. Ha kezdetben nehézségek adódnak akkor kell a mellszivó.
2008. dec. 15. 21:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Én avent kézit használok 8 hónapja, én is előre megvettem, mert tudtam, hogy akarok majd fejni. Poharat és tartozékokat bármikor tudsz venni, a cumisüveg jól jöhet külön is. Tudsz amúgy használtan is venni a vaterán vagy a teszvesz-en, és ott van olyan is, amit nem használtak - féláron! De az is jó, ha először tudsz valahonnan kölcsönkérni.
2008. dec. 16. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
En szules elott vettem egy olcsobb Tommee Tippy kezi mellszivot, de nekem szules utan rengeteg tejem lett, raadasul be is gyulladt, ugyhogy egy mellgyulladas alkalmaval a ferjem elszaladt a boltba es vett egy Avent Philips elektromosat. Nem szamitott, hogy draga, mert nagyon bevalt, es jol kiszivja a tejet, azota nincs mellgyulladasom es az elso 2-3 honapban rendszeresen hasznaltam minden nap. Es most a hozzataplalasnal megint hasznalom. Szoval szerintem is erdemes eloszor olcsot venni, aztan majd meglatod, hogy kell e a dragabb.
2008. dec. 16. 10:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Én az elsőnél egy egyszerű húzkodósat vettem, mert gondoltam, a maradék tejet (mennyiségfokozás céljából) lefejni jó lesz. Jó is volt, de a vállam majdnem leszakadt, és úgy jártam, hogy nem is tudtam 1,5 hónapnál tovább szoptatni, mert állandóan vérzett a cicim, és borzasztóan fájt az egész, így inkább fejtem. Ekkor vettem Avent Isis-t, kézit (akkor még nem volt elektromos), de előtte sokfélét kipróbáltam, gépiket is, viszont semmi se jött be. Az Avent nagyon bevált. Most a 2. gyermekemnél az elektromos változatát vettem, és áldom az eszemet érte. Nem is tudom, anno hogy bírtam ki a kézivel naponta többször 1-1,5 órákat fejni(a lassú tejleeresztésem miatt még az Aventtel is olyan sokáig tartott). Nagyon jó, szuper találmány, kényelmes, okos (úgy pumpál, ahogy "betanítod" neki). Én ajánlom, bár ha igény szerint fogsz szoptatni, és lesz elég tejed, nem muszáj befektetned rá, mert nem olcsó. Viszont tényleg szuper! :)
2008. dec. 16. 12:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, a tejtárolásról csak annyit, hogy elég drágák a poharak hozzá. Vettem egy dobozzal, de öt nap alatt tele lett, ezért úgy oldom meg, hogy lefagyasztom benne a tejet, aztán belerakom nejlonzacskóba (papírboltban lehet kapni sima zárható zacsikat). Aztán be a fagyasztóládába. Mondjuk már nem tudom, hova tegyem, és itt sajnos nincs tejleadás. :(
2008. dec. 16. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!