Védőnőm tanácsára megpróbáltam 3 hetes kisbabámmal átállni a 3 óránkénti etetésre az igény szerintiről, de nem megy, de az igény szerinti meg nem jó, mert sokszor eszik keveset, és utána csak úgy nyugszik meg, ha a mellemen cumizik. Mit tegyek?
Már megint egy "OKOS" védőnő.
Először is próbálj megnyugodni,minden rendben van.Babád még nagyon pici ahhoz, hogy 3 óránként szopizzon (pici a gyomra, az anyatej pedig gyorsan és könnyen emészthető).Valószínű hamar elfárad (nagy munka ám a szopizás) és ezért szív csak keveset.Az én kisfiam is ilyen volt (10-20 grammokat evett az első néhány héten), ezért én 2 óránként szoptattam, még éjjel is és volt, hogy egy szoptatás 1 órát tartott. Tehát napi 12-szer szoptattam, nagyon fárasztó volt (sokszor nem láttam a fáradságtól, és nekem is ott volt a háztartás), de MEGÉRTE (soha nem kellett tápszer). Hetente mérd a babád súlyát és figyeld a pelust, ha van elég pisis és kakis pelenka, akkor minden OK. Egyébként a babák nem csak az éhség miatt szopiznak, hanem az összebújás miatt is. Most rád van a legnagyobb szüksége!!! Tudom, hogy fárasztó,de én azt tanácsolom neked, hogy kitartás!!!
Én is egyetértek a 10:11-essel. Teljesen igaza van, amit tapasztalsz, az, bár nagyon fárasztó, de teljesen normális és szükséges. Ha most az első hetekben hagyod, hogy igény szerint szopjon, sokat teszel azért, hogy stabilizáld a tejtermelést és később ne kezdjen el elmenni a tejed! Az ő kis lelkének a nyugalmáról nem is beszélve...
Ajánlom neked ezt a két oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!