Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mivel kenjem, mit tegyek...

Mivel kenjem, mit tegyek vele? A bimbón lett egy érett pattanáshoz hasonló fehér pötty, a mellem alsó részén meg csomókat érzek, amik fájnak, főleg érintésre. Azt hittem becsomósodott a tej, ezér megpróbáltam lefejni, de egy csöpp tej sem jön belőle.

Figyelt kérdés
Maszírozgattam a csomókat, hátha gegszünnek, de erősebben nem merem. Jövőhónapban 14 hónapos lesz a fiam, és 10 foga van. Cicivel szoktam altatni a fiam, és félálmában a fogával szorítja a bimbót néha. Éjjel többször felébred, olyankor is mindig cicivel altatom vissza, máshogy nem megy, mert sír. Ennek következtében most úgy fáj az egész mellem, hogy kínszenvedés szoptatni.
2010. jan. 30. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem jött be semmiféle drága krém (kipróbáltam jó párat), csaka sima körömvirágkrém. Próbáld ki Te is.
2010. jan. 30. 09:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Neked mennyi idő alatt hozta rendbe, pár nap? Közben sikerült valamennyit fejnem, így enyhült a csomó, de a fájdalom nem. Még sosem kentem semmivel, csak az első 3 hónapban használtam bimbóvédőt, utánna nem. Próbáltam ismét bimbóvédőt használni, de azzal nem fogadja el a cicit.
2010. jan. 30. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Még nem volt soha tejcsatorna-elzáródásod? Látom, régóta szoptatsz. Nekem ez a fehér pötty mindig akkor szokott megjelenni. Fejés, masszírozás, meleg borogatás nálam általában nem jön be; de ha a babám álla a csomónál van, és úgy szopizik, akkor talán ki tudja szívni. Ha nem, akkor pedig elkezdem nyomogatni a bimbót, mintha tényleg pattanás lenne :), kicsit azért néha segítem mellszívóval, hogy kijjebb jöjjön, és akkor könnyebb eltávolítani azt a fránya pöttyöt. És ha minden jól megy, utána csak úgy ömlik a tej. Sok sikert!
2010. jan. 30. 10:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Mióta vannak fogai, azóta többször jártam hasonló cipőben, de így még soha. A mellszívóval sikerül valamennyit lefejnem, de nem tudom rendesen, mert puhának kéne lennie, ha jól kiürül a tejcsi, de még mindig kemény. A párom hozott körömvirág krémet, és valami másik bimbóvédő kencét is, nem tudom mikor lesz hatásuk. Nappal az egyikkel, éjszakára pedig a körömvirággal bekenem. Szoptatni nem merem a fájó mellből, mert délelőtt próbáltam, és csillagokat láttam a fájdalomtól. :( Miután elaltatom, veszek egy forró zuhanyt, hogy enyhüljnek a csomók. Hőemelkedésem is lett, biztos a mellem miatt, a baba is egész nap nyűgös. :(
2010. jan. 30. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!