Mennyi ideig kell egy alkalommal szoptatni? És hogyan?
Szia! Mennyi idős a babád? Gondolom nagyon pindur lehet :)
Én a kisfiammal volt, hogy 50 percet is elbíbelődtem egy cicin és utána még kellett a másik.. de ez nagyon az eleján volt, ahogy telik az idő, rövidülni fognak a szopik.
A hogyan? Háát, én nappal mindig a karomban szoptattam úgy, hogy a kicsi feje a karomon nyugodott, a másikkal meg alátámasztottam a testét. De lehet hónalatt is, szoptatóspárnával is, fekve is, ez ember és babafüggő, hogy kinek mi a kényelmes. Próbálj ki többet, hogy megtudd, mi a legjobb nektek. És nekem speciel ki volt sebesedve a cicim, nagyon fájt, erre vannak kenőcsök (Germastan, Bepanthen, az Aventes nagyon jó), de a legjobb, ha teszel egy kis anyatejet a cicidre és szellőzteted. Nekem a védőnőm még a hajszárítózást is javasolta. De szerencsés vagy, ha nem lesz sebes gondod. :)
Jujj, azt sem tudom, mit írjak még. Mire vagy kívácsi? Egyébként a kisfiam 13 hónapos és még mindig szopizik, pedig terhes vagyok ;)
Kellemes babázást!!!! :)
Szia! Nekem öt lányom van, most 4 hónapos a pici. Én mindegyikkel azt csináltam, hogy hagytam őket ameddig jólesett nekik cicizni. Amikor elaludtak akkor még 5-10 percig hagytam őket cicin, utána elvettem. Egy idő kialakult a rend, mindegyik ügyesen megtanulta meddig kell cicizni. Később 15-20 perc alatt végeztünk a cicivel. Most is ezt csinálom. Nappal hamar eszünk, este viszont van hogy 1-2 órán keresztül is cicizünk. Nyugatja is a cici, és minél többet lóg rajta annál több lesz a tejci. Úgyhogy szerintem hagyd hadd alakítsa ki az ő is "cicirendjét", persze ha bírja a cicid, és te is szeretnéd. Lehet hogy egyszer kétszer hosszabb ideig lesz rajta de előbb utóbb ő is megtanulja hogy kell beosztani az időt.
Sok sikert.
Üdv egy öt lányos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!