Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A babám 7 hetes, és egy...

A babám 7 hetes, és egy alkalommal csak 70-90 g-ot szopik. Eddig úgy tűnt, ez is elég neki, de ezen a héten már nem gyarapodott a súlya. Próbáljam mindkét mellből szoptatni vagy adjak neki tápszert pótlásnak?

Figyelt kérdés

1 órát szopizik, utána általában békésen nézelődik, de fél óra múlva sokszor elkezd sírni és a következő szoptatásig meg sem nyugszik (min. 2 óra szünetet tartok két szoptatás között). A hasa fájhat?

Amikor mindkét mellből szoptattam, akkor úgy vettem észre, hogy utána kevesebb a tejem. Ha tápszert adok, akkor viszont hogy fog nőni a tejem mennyisége?

2010. júl. 11. 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell egyenlőre tápszer. Én inkább a 2 mellből szoptatássa próbálkoznék!

Nem hinném, hogy itt a tejmennyiséggel lenne a gond. Inkább ez a lökött meleg, állandóan inna szegény. 1 hetes súlymegállás pedig nem ad okot ég aggodalomra.

Próbálj megnyugodni és ne méregesd mennyit eszik, mert teljesen fölösleges, csak apasztja a tejet a stresszelés a számokon. Egy-két nap alatt le lehet szokni a mérlegelésről, első 1-2 nap rossz aztán már sokkal jobb!

2010. júl. 11. 13:12
 2/2 anonim ***** válasza:

7 hetesen ennyi tejjel nem elégszel meg? Miért, mennyit egyen?? :) Ne ragaszkodj a 2 órához, ha éhes-szomjas, szopizni akar, muszáj mellre tenni. Te sem vársz 2 órát, hogy igyál, mikor szomjas vagy. Ne foszd meg az ételétől, italától, pláne ilyen melegben. Ráadásul ha kevesli a tejet, pláne többször akar szopizni, mert azzal is serkenti a tejtermelést. Növekedési ugrásnál meg fél óránként bömbiznek a babák, hogy éhesek, ilyenkor pár napig minden bajuk van, állandóan szopiznak, én is majdnem tápszerhez nyúltam, meg sírtam, hogy nincs tejem, de csak szaporított a kicsi, és pár nap múlva minden rendben volt újra. :)

Ne pótolj, csak cicivel. Akár 2-3x is tedd egymás után a 2 cicire, váltogasd, gyönyörűen serkeni a tejet. :) 11 hónapos lesz a babám, 2 ciciből szopizik, ritka volt, hogy egyből jól lakjon, és ez egyáltalán nem gáz. A lényeg, hogy szopizzon, és ne kelljen tápszer, nincs az sehol írva, hogy egyből jól kell laknia. Szét is durrannék, ha 6 órát kellene várnia az egyik cicimnek! Feszül így is, ráérzek, hogy mikor lesz éhes. :)

Minden jót :)

2010. júl. 11. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!