Mi az a pont, hogy tápszerre ítélik a babát?
1 Nem időre szoptatunk. Igény szerint. Ha kell óránként. És nem vesszük el 20 perc után. Engedjük hogy ő döntsön mikor végzett
2 Ha 1 mellből nem elég neki (befejezte a szopizást és még nyűgös) akkor át kell rakni a másikra. Ha még úgy se elég akkor megint csere.
3 NEM és nem merünk állandóan. Heti1 max.
Ezt a 20-30at hogy ette? 3 óránként 20 percig? Akkor valószínűleg bizony még evett volna többet is ha hagyod. Kell idő míg hatékonyan és gyorsan tudnak enni
10#
Amit a gyerek nálunk kap, az a drogériában 3999, patikában felírva 2500. Azért ez nem 600 forint.
Plusz lehet a kérdező vesz egyet, de az orvos mást fog felírni vagy mást preferál és akkor fölöslegesen változhatnak ami lehet nem tesz jót.
(Speciális tápszernél még nagyobb eltérések lehetnek.)
Fiam már a kórházban kapott tápszert, mert besárgult és lefogyott 3700-ról 3300 grammra a csodálatos "lesz ott tej anyuka, csak szoptassa" mentalitás miatt. Hát nem volt egy csepp sem. Akkor már kénytelenek voltak adni neki, plusz nyertünk még 2-3 nap ott tartózkodást is, amíg el nem indult a súlya visszafelé.
Itthon még ennek ellenére is küzdöttem a szoptatásért 2-3 hétig, de nem ment, tápszeres maradt. Akkor ez kicsit megviselt, aztán szépen elengedtem. 6 éves a fiam, gyönyörű, okos, egészséges. Pont nem érdekel senkit (engem sem), hogy babakorában mit evett.
#16 Senki nem írta hogy kezdjen mától tápszerezni, hanem hogy ilyen esetben jó ha van 'tartalékba' hogy szegény gyerek ne éhezzen napokig vagy hetekig mert az anyja akkor sem adni neki mást. Igen, próbálgatni kell, hosszadalmas dolog, de ha nem sikerül és már mindennap állandóan az éhségtől sír akkor én lesz*rnám ki szerint próbáltam eleget és ki szerint nem.
Ezért vennék én erre az esetre ha egy este pl nem hagyja abba a sírást az éhségtől de nem jön elég tej akkor se legyen gond.
18, sohasem jó, ha van tartalékba, mert annál könnyebb ahhoz nyúlni, minél elérhetőbb
"lefogyott 3700-ról 3300 grammra a csodálatos "lesz ott tej anyuka, csak szoptassa" mentalitás miatt"
Nem a mentalitás miatt fogyott le, hanem ÉLETTANI okokból teljesen normális, hogy a születési súlyából egy baba 10-15 %-ot fogyjon az első napokban.
A fogyásnak 1 héten (!) belül kell megállnia és a 2. hét végére kell visszanyerni a születési súlyát.
Első sorban a legnehezebb hogy ne stresszelj rá, ne stresszelj a folytonos méregetésre, belebolondulsz
A tejed még beindulhat, csak 1 hetes ,ha nem sír, jó a közérzete, nem nyügős akkor nincs baj, beáll a tejed.
A szoptatási tanácsadók FB csoport nagyon jó, ott szakemberek segítenek.
A mi védőnőnkből tudok csak kiindulni, ő nekem adott időt és még mindig szopizik
Nálunk a védőnő csak javasolhat, de a gyerekorvos kötelezhet.
Nálam 1 hónap haladékot adtak. 1 hónap végén sem volt javulás, stagnált a súlya, csak minimális változás volt. A gyerekorvos megmondta, hogy tápszer és ha 3 nap múlva sem lesz változás akkor kórházi ügyelet és adott mellé 6 beutalót mindenféle kivizsgálásra.
Mindenképp állj ki amellett, hogy legyen időtök bele jönni a dologba. Bele fognak menni ők is. Egyből úgysem fognak a gyermekvédelemhez fordulni, csak akkor ha a baba alultáplált és megtagadod az orvosi és védőnői látogatást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!