Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4,5 hónapos babàm nem akar...

4,5 hónapos babàm nem akar enni szinte semmit, SOS kit tegyek?

Figyelt kérdés

Igény szerint szoptatott kisbaba, azt hittem cumizavaros, mert pár hete cumiból próbáltam pótolni, amit mellből nem szopizott ki (30 miliket szopizik….) de a cumisüveget teljesen elhagytuk 4 napja, és csak szopizás által jut tejecskéhez. Viszon a hatalmas ijedtségem az, hogy a babàm 1-2 percnèl többet nem hajlandó szopizni, és 30 milinél sem eszik többet!!

Állandóan mellre teszem, de egy nap így is kb 300 mili tejjel van legfeljebb (mèrem mérlegen)

Nem beteg egyáltalán, mosolyog aktív, keze lába jár, igaz mindig is rossz evő volt, de létezik ilyen, hogy egy majdnem 5 hónapos baba 3 deci tejet igyon egy nap?? Kakija is szokott lenni, szép sárga. Vizeletes pelus kevés van - nyilván mivel keveset eszik. Pl az éjjeli pelusában max 2 evőkanálnyi pisika lehetett.. :(

2700 grammal hoztuk haza, most 5600 g.

Valamit rosszul csinálok?

Volt még valakinek így a babája?

Hagyjam a szopizást, és térjek át cumisüvegből való táplálásra? Cumisüvegből többet evett, egyszerre 60-120 milit is.

Ha lusta megdolgozni a több tejért, akkor ez vajon így marad, vagy még pár nap és az éhség rávezeti?

Próbáltam szoptanittal (szondás pótlás mellrehelyezés mellett) de a cső mindig zavarja, köpi ki - tanácsadó szerint màr túl nagy baba, hogy ne érzékelje a szájàban.

Szóval: mit tegyek?:(

Köszönöm a válaszokat!

2021. nov. 20. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom dobd ki a mérleget végre. Csak önön kompetensségedbe zavar bele!

Először is, egy gyereknek fél éves koráig kell dupláznia a súlyát. A tied ezt előbb is teljesítet. ✔️

Másodszor, ha duplázott akkor jelentősen belassul a növekedése.

Harmadszor, most van abban a korban, amikor anyu cicijén kívül minden más izgalmasabb. Az enyém is pont ennyi idős, szop 2-őt, azt megy játszani. Ha erőltetettem a szoptatást (most mellgyullafásom van) akkor pedig 6 szívás után bealszik.

Semmit nem csinálsz rosszul, a gyereked úgy működik ahogy kell. Tömni sem kell, egyszerűen most fedezi fel a világot így a cici hanyagolva van. Ha jó kedélyű, mozgékony, hozza a korának megfelelő mozgásokat, akkor hagyd.

És tényleg ne mérd! Ez nem a szocializmus, ahol követni kell az 5 éves tervet. Tőled is elveszi a mérés a belső ösztöneidet. Teljesen megingat, idegessé tesz ez sem tesz jót nektek. Most már kezdj egy kicsit jobban bízni magatokba.

2021. nov. 20. 16:27
 12/13 anonim válasza:

Szia! Érdeklődnék hogy megoldodott e helyzet nálatok, mert ugyanebben a cipőben járunk. Mi 2500 grammal jöttünk haza és most 5200. Cumisuveget elutasítja, cicin alig ül pár percet, utána elkezdi feszíteni magát és pukizik, bofizik.

Már egy hete ez megy, csak álmában lehet etetni. Szoptanitot nálunk is érzi, és helyből kiköpi a cicit. Én már nem tudom mit csináljak...

2023. jan. 20. 20:37
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es

Most másfél éves a kislányom, összejártunk vele számtalan országon belüli és külföldi orvsot, gasztróst, neurológust - mindenkit. Senki nem értette hogy miért van ez így. Mostmàr nem tudom, hogy hogy volt pontosan, de emlékszem hogy 10-11 hónapos kora körül már 60 mili tejet ivott egy egy alkalommal😂😂 akkor én már az őrület határán álltam. Hozzátáplálás kimerült a pürés banán magnó keksz és túró elégyében ( ebből 5-6 kk reggelire) és kb napi 1 üveg rizses borjúhúsos hipp kanalanként 1 egész nap alatt. 1 éves szülinapján evett krumplipürét először. Mielőtt bárki megkövezne, naponta 5-6 féle frissen főtt ételt főztem, főzelékek, fasírt szerű muffin szerű ételek, pürék - darabos abszolut nem ment, és pürésből mondom, csak a hipp. 1 éves kora után már nem álltam az őrület határán, hanem átléptem azt😂 mai napig a pürést szereti, rágni nagyon is tud csak nem akar, tehát egy fél perecet simán betol az úton, de ha ebédnél főtt tészta van akkor kiköpi. Kenyérkatonàt mai napig nem akarja megenni. Most úgy vagyunk, hogy 10 kiló, másfél éves, ölömben ül (ha nem futok utána épp) és tàtja a szájàt a kanàlra (ezt egyébként erőszakkal vezettem be, olyan alapon hogy nincs más választása, enni kell - ezt ugy kell elképzelni hogy felkelt reggel 8kor, 11 kor evett először pár kanállal aztán délután 5-6 ig semmit - s akkor 6 kor azt mondtam hogy kész, ha nem akarunk szondára kerülni kórházba, akkor a száján beteszem az ételt és pont. Az elején volt egy kis sírás, de kb 3 dik nap màr nem ellenkezett, hanem ette az ételt, és lassan észrevettem hogy miket szeretett meg azokból a RENGETEG variánsból amit kínàltam neki)

Szóval nem nagy kiló, de számol 10 ig az ujján és mondja is a számokat és felismeri helyesen a 3 fő színt: piros sàrga kék és ki is mondja - úgy érzem ez a két kiemelt képessége tükrözi hogy szellemileg is jól fejlődik. Kitartást és türelmet!!:)

2023. jan. 21. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!