4,5 hónapos babàm nem akar enni szinte semmit, SOS kit tegyek?
Igény szerint szoptatott kisbaba, azt hittem cumizavaros, mert pár hete cumiból próbáltam pótolni, amit mellből nem szopizott ki (30 miliket szopizik….) de a cumisüveget teljesen elhagytuk 4 napja, és csak szopizás által jut tejecskéhez. Viszon a hatalmas ijedtségem az, hogy a babàm 1-2 percnèl többet nem hajlandó szopizni, és 30 milinél sem eszik többet!!
Állandóan mellre teszem, de egy nap így is kb 300 mili tejjel van legfeljebb (mèrem mérlegen)
Nem beteg egyáltalán, mosolyog aktív, keze lába jár, igaz mindig is rossz evő volt, de létezik ilyen, hogy egy majdnem 5 hónapos baba 3 deci tejet igyon egy nap?? Kakija is szokott lenni, szép sárga. Vizeletes pelus kevés van - nyilván mivel keveset eszik. Pl az éjjeli pelusában max 2 evőkanálnyi pisika lehetett.. :(
2700 grammal hoztuk haza, most 5600 g.
Valamit rosszul csinálok?
Volt még valakinek így a babája?
Hagyjam a szopizást, és térjek át cumisüvegből való táplálásra? Cumisüvegből többet evett, egyszerre 60-120 milit is.
Ha lusta megdolgozni a több tejért, akkor ez vajon így marad, vagy még pár nap és az éhség rávezeti?
Próbáltam szoptanittal (szondás pótlás mellrehelyezés mellett) de a cső mindig zavarja, köpi ki - tanácsadó szerint màr túl nagy baba, hogy ne érzékelje a szájàban.
Szóval: mit tegyek?:(
Köszönöm a válaszokat!
Amíg a súlya láthatóan oké, a súlynövekedéd görbéje megfelelő, aktív éd jókedvű, én hagynám.
(És felhagynék a méregetéssel, mert az vezet ide…)
Nálunk nincs vedőnő, csak családorvos ( erdély) és most covid idején még az sem jut be hozzá, aki covidos… teljes káosz van. Az ügyeleten szintén.. kiröhögnek, hogy ez a bajom. Amúgy gyerekorvos látta, a fejét csóvàlta, de nem tudott mondani semmit rá - csak a súlyát nézte, meg mint egy leckét, felmondta nekem amit tanult, hogy ekkora baba mennyit kell egyen. Na, hát ettől se okosabb nem lettem sem nyugodtabb. Nekem gyakorlati tanácsra van szükségem, vagy eseleg hasonló tapasztalatra, hogy tudjam, hogy nem teljesen deviáns az esetünk. Már azzal is próbálom vigasztalni magam, hogy végülis ha gyarapodott súlyban, akkor lehet, hogy a tejem nagyon tápláló. De most 1 hete stagnál, tehát épp csak a minimálisat eszi, de ez könnyen átfordulhat súlycsökkenésbe.
Én amúgy átestem a covidon, nem volt oltásom, nem mertem, nehogy làzam legyen terhesen, aztán szoptatàs alatt, és baja legyen magzati korban, vagy majd ne tudjam ellátni vagy szopiztatni - hát megbàntam, mert azt hittem bele fogok halni - akkor apadt a tejem sokat, de ezt a szopi dolgot azért is erőltetem, hogy adjak àt minél több antitestet. Van aki könnyen átesik, mint egy náthán - na én pont nem ez voltam:( lehet, hogy ez befolyásolja az étvàgyát? 1 hónapja estem át, hosszasan antibiotikumot kaptam ráadásul 2 rendben, mert visszamaradt egy súlyos arcüreggyulladásom és az egyik fülemre még a hallásom is megsérült. A kisbabám nem mutatta betegség jeleit (hálistennek🙏🏻🙏🏻🙏🏻) de ez a kisétkűsége aggaszt.
Ha közben pukizik vagy böfög egyet, akkor pont lejön a levegő súlya. Ès nem csak a súly szamìt. Napszakonkènt ès a baba kora szerint is vàltozik a vìz, cukor ès zsìr arànya a tejben.
Èjjel is mèred? Akkor hogy alszotok pihentetően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!