Cicifüggő csecsemők anyukája! Mennyire változik meg idővel a gyerek függősége?
Az én kislányom 29 hónapos koráig cicifüggő volt (mindent vett már mellette egy évs korától, nem is keveset.
Próbáltam lebeszélni, tejszeletet, krémtúrót próbáltam adni helyette, mivel ezek a kedvencei, de nem érdekelte más akkor.
Aztán citromlé a cicire 2 napig és leszokott, mert már nagyon zavart.
Lepontozhattok a citromléért.
Ha te támogatod az ő cicifüggőségét (jó értelemben), akkor akár évekig is megtarthatod a szoptatást.
Ha viszont nem szeretnéd és/vagy gyorsan csinálod a hozzátáplálást, akkor relatíve gyorsan el tudod választani (ez persze azért babafüggő is).
Legnagyobb részben rajtad áll, hogy melyiket választod.
(Én az előbbit gyakorlom.)
Onnan változik, ahogy nagyobb adag bébiételt eszik majd. 10-11 hó körül nálunk a napközbeni cici nagyon gyorsan elmaradt, nem is hiányolta. Már csak a délutáni alváshoz kellett. Aztán inkább babakocsiban altattam délután.
Úgy kezdődött amúgy, hogy észrevettük ha elmegyünk ottholról, akkor simán elvan nélküle egész nap.
Az éjszaka az más falat, addig fog gyakran kelni, amíg teljesen el nem választod. Ez kb 5 ismerős, 1-3 gyerekes anyuka tapasztalata is.
Nálunk ez fogzás idején addig fajult hogy 30-40 percig ha aludt egyszerre, és volt hogy egy óráig rágcsálta. Ha jó időszak volt, akkor csak másfél-2 óránként kelt.
Aztán egyszer nem bírtam tovább (13 hónapos múlt), hajnali kettőkor kijöttem, és apa altatta. És onnan még 2 éjszaka.
Volt sírás, de rosszabbra számítottam.
Úgy akartam csinálni hogy elalváshoz egy hétig megkapja, de visszaalváshoz nem, hogy legyen ideje apadni a tejemnek. 3-4 deci volt még ekkor naponta a sok rágcsa miatt.
Csakhogy a második este már nem fogadta el, másnap megjött.
Azért is kellett ezt meglépnünk, mert nem akart megjönni a sok szopi miatt, mi meg már kistesón dolgoztunk volna.
Azóta összbújva alszik el, a 3. naptól egyszer kelt, egy hét után egyszer sem. Ha fogzik, 2* felkel, de van hogy vissza is alszik mire átérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!