Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, fejjek vagy ne...

Mit tegyek, fejjek vagy ne fejjek? Vagy hogy szaporítsam?

Figyelt kérdés

11 hetes a babám, és elég kevés a tejem, nem tölti ki a cicimet, csak akkor, ha kimarad az egyik cicim, tehát több, mint 6 órát telítődik. Máshogy olyan puhi, és csak olyan 80 ml van benne. Még előfejnem is kéne, tejsűrítő miatt, ami kajcsi előtt kéne a babának adnom.

Nem tudom, mi a jó megoldás, a fejés tényleg használ-e?

Nekem a hipp szoptatós tea és az ultica urens sem használt..

2010. szept. 3. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Az eredményes fejés titkai

Rendszeresen, lehetőleg mindig ugyanakkor, naponta legalább hatszor fejni kell a tejtermelés fenntartása és fokozása érdekében, ha a baba nem szopik.

A fejést az első napon legalább húsz, legfeljebb harminc percig folytassuk minden alkalommal. A kívánt tejmennyiség eléréséig minden alkalommal írjuk fel pontosan, mennyit sikerült fejni.

Második naptól addig folytassuk a fejést egy-egy alkalommal, amíg az előző nap ugyanakkor fejt mennyiségnél legalább valamicskével, ideális esetben tíz grammal többet tudtunk fejni. Ezt a módszert addig folytatjuk, amíg a kívánt tejmennyiséget elértük, attól kezdve a 2. pont irányadó.

Fejés közben váltogassuk a melleket többször is, ha nehezen vagy lassan jön a tej.

A fejés akkor igazán eredményes, ha sikerül kiváltani a tejleadó reflexet, amitől sugárban folyni kezd a tej. Lazítással, meleg borogatással, majdnem forró zuhannyal segíthetjük a tej ürülését.

Két-három hétig is eltarthat, amíg sikerül a jó módszert és a hatékony fejést elsajátítani, ezért a kitartás, a türelem, és a szigorú rendszeresség elengedhetetlenül fontos!

2010. szept. 3. 23:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Minnel tobbszor fejsz vagy etetsz, annal tobb lesz a tej. Lenyeg, hogy nagyjabol azonos idokozonkent csinald.
2010. szept. 4. 00:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is kevés volt eleinte, de minden etetés után fejtem (Avent kézi mellszívóval), akkor is ha teljesen üresnek tűnt a cici. Volt, h. csak 10-20 ml sikerült, de akkor is! Nem feladni! Nekem a 4. hét után indult be normálisan a termelés, addigra lett annyi, ami már elég volt a jó étvágyú kiscsajszimnak. A fejést ezután sem hagytam abba, inkább lefagyasztottam a "felesleget". jól is jött később, amikor csökkeni kezdett a tej, de a gyümit még nem fogadta el a bébink. Végül 10 hós koráig szoptattam, akkor is még napi 4szer az 5ből, majd szinte egyik napról a másikra leválasztotta magát a drágám.
2010. szept. 5. 22:17
 4/4 anonim ***** válasza:
en ha narancsot eszek mindig tobb a tejem.7 htes baba anyukaja
2010. szept. 6. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!