Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatej es tapszer vegyesen?

Anyatej es tapszer vegyesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6hetesek multunk. A napokban nagyon nyugtalan volt es sokat fajt a pocakja is de mindig azt lattam rajta hogy megis ehes. Elkezdtem fejni a tejem hogy eleg e neki. A ket mellembol osszesen 80-90ml jon ki egy alkalommal,annyit meg mar 2hete is megevett. De hizik rendesen,csak egesznap ciciztetni kell es igy a pocija se pihen es nem is tud aludni. Vettunk tapszert,hogy egy etkezest kivaltok vele,viszont nem hajlando megenni egyiket se. Igy en ugy csinalom,hogy keverek ki egy keveske tapszert,es a mar lefejt tejcsibe beleontom etkezes elott. De ram szoltak,hogy nem szabad,bar nem ertem mivel ha cicizes utan miszaj kipotolni,ha ehes marad akkor miert gond igy? Ugyanugy keveredik es nem orakat hagyom allni egyben a kettot. Olvastam,hogy sokan cicizes utan tapszert adnak neki,de nekem a sima tapszert akkor sem eszi meg. Probalom a fejessel szaporitani,eddig nem volt gond a termelodessel,de nehez hetem volt sokat stresszeltem biztos,hogy ez ment ra ,mert eddig ha mar sirt is omlott a cicimbol a tej mindenhova most viszont nem. Szegenykem nagyon szeret cicizni,ezert mindig odaadom neki cumisuveg elott is es utan is de annyira nehezen jon belole,hogy csak szenved. Segitsetek. Szeretnem ha csak anyatejes lenne,probalkozom,de addig is az a megoldas ugy rossz?

Elore is koszonom!

2021. aug. 12. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Ha azt akarod, hogy anyatejes legyen, ne tàpszerezd. Azèrt lòg a melleden, hogy szaporìtsa a tejet, meg azèrt, mert csak 6 hetes.

Az, hogy mennyit tudsz fejni, nem mèrvadò. De ha tapszert adsz neki, nem fogja elèg inger èrni a melled, ès romlil a szopasi technikàja is.

2021. aug. 12. 21:30
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Fejéssel nem tudod lemérni, mennyit szopizik. Ő többet ki tud szívni, mint amennyit te le tudsz fejni. Hagyd, had cicizzen minél többet. Evés után sír? Vagy honnan látod, hogy még éhes?
2021. aug. 12. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

A fejéssel kinyert tej és a baba által szopott mennyiség nem függ össze.

6 hetesen növekedési ugrás is van, azért cicizne egész nap. Hagyd, hogy rajtad legyen, amennyit kíván, most szaporítja fel magának azt a tejmennyiséget, amennyire szüksége lesz! Ne pótold tápszerrel, mert a melledtől veszed el az ingert! Nem fog éhen halni. 1-2 nap és beáll.

Kitartást!

2021. aug. 12. 22:56
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Mint ahogy írták is a fejés nem jelent semmit. Én pl soha 1 cseppet se tudtam fejni .Egyszerűen nem indult be tőle.Viszont 1,5éve szoptatok. Szerintem is hagyd a tápot . Nem feltétlen azért kell neki a cicid mert éhes.Komfortszopizni akar ,ezért nem fogadja el a tápot .Olvass utána egy kicsit a szoptatásnak.Ez nem igaz ,hogy nem tud pihenni a pocakja.Az anyatej a lehető legjobb neki. 6hetesen valóban van egy növekedési ugrás,ilyenkor amúgy is többet van mellen ,hogy több tejed legyen.Amúgy nekem pl az első fél év kb fekve telt el.Nagyon sokat volt mellen.Sztem ez normális.
2021. aug. 13. 04:51
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Fejéssel jó, ha a valós tejmennyiség kétharmada kinyerhető, de inkább csak a fele. Tehát az nem mérvadó. 6 hetesen pedig eleve van egy növekedési ugrás, amikor kb egész nap cicin lenne, mivel megnő a tejigénye és úgy tud a szervezeted alkalmazkodni, ha gyakran mellre is teszed. Ha ez elmarad, ha tápszerezed helyette, azt fogod elérni, hogy nem lesz elegendő tejed, mindig pótlásra lesz szükség, ha szerencséd van, akkor még a cumisüveg be is zavar a szoptatásba is és szépen átszokik teljesen tápszerre, te meg azt hiszed végig, hogy nincs elég tejed, emiatt nem tudtad szoptatni. Tedd mellre, amikor csak igényli. Az első hetek ilyenek, majd beáll. Az én babám 3 hónaposan már 3-4 óránként evett úgy, hogy a 6. héten minden 2. órában mellre kellett tenni és evett vagy másfél órát.
2021. aug. 13. 07:00
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Mindenki jót írt,mégis lepontozta valaki az összeset. Kva érdekes ez.
2021. aug. 13. 09:22
 7/9 anonim ***** válasza:
34%

Szia.

Én csak fejve adom a tejet és azt tapasztaltam nekem bevált a fejés mert az első 2 fiamnál már 3 hónaposan szinte nem volt tejem most meg több mint 1 liter már le is van fagyasztva.

Nemértem miért mondják hogy nem lehet rendesen kifejni?

2021. aug. 27. 05:13
 8/9 anonim ***** válasza:

7

Mert nem vagyunk egyformák! Több mint egy éve szoptatok, 6 hónapig csak anyatejes volt,megsem tudtam 30 ml-nél többet fejni soha.

2021. aug. 27. 08:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
7! Én kezdetektől fogva sokat fejtem, hogy legyen elrakva azon alkalmakra, amikor nem én vagyok vele. Sokszor jártam úgy, hogy fejés után még mellre kellett tennem, ugyan a géppel több nem jött már ki, de a babám még tudott belőle kiszívni. De igen, mint ahogy a 8-cas is írta, nem vagyunk egyformák. És egyébként az is lehet, hogy pont másként van összefüggésben a mostani tej mennyiséged a fejéssel. Nem írtad ugyan, de pl ha te sem igény szerint szoptattad és elvártad, hogy szintidőre teljesítse a babád, akkor annak könnyen az a vége, hogy elapad a tejed. Ezért volt az, hogy pl anyáink, nagyanyáink nagy része végül nem tudott szoptatni, vagy csak nagyon rövid ideig. Párom nagyszülei orvosok voltak, még ők sem tudták, hogy a tej alapvetően stimulusra termelődik, nyomatták a csecsemőknek a rizsnyákot, cumisüvegből pedig eleve jóval gyorsabban tudnak a babák enni, mint mellből. Párom nagymamája pl a 2 hónapos baba mellől már ment vissza dolgozni, ha az ember nem volt szerencsés, és nem olyan babája született, aki 20 perc alatt teleszívta magát már az első naptól kezdve és legközelebb csak 3 órára kért enni, akkor búcsút is lehetett mondani a szoptatásnak. Most már ugye tudjuk, hogy hogy működik a dolog, de sajnos a mai napig vannak olyan elmaradott szakemberek, akik nyomatják ezt a 3 óránkénti hülyeséget és hogy 20 perc után le KELL választani a dedet.
2021. aug. 27. 08:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!