Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ehet egy szoptató anyuka?

Mit ehet egy szoptató anyuka?

Figyelt kérdés

Első picinkénket várom. Mindenhol csak azt hallom,-a védőnőtől is hogy mit nem ehetek szülés után pár hónapig ameddig nem kezdhetek bele hozzátáplálásba is.

Nen szabad enni paradicsomot,paprikát,uborkát, szölőt,hüvelyeseket, k betűs zöldségeket, ne egyek fűszerpaprikás vagy magyaros alapon lévő dolgokat, rizst-krumplit mert széklet fogó mint a banán, tejterméket mert kiütheti.

Kérdésem az lenne akkor mit ehetek az első pár hónapban hogy ne legyen vizes a tejem?

24N

2021. jún. 17. 11:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm csak az első két hétre mondta ezeket, aztán majd hetente egy dolgot bevezetünk a tiltólistáról és megnézzük hogy a kicsinek lesz e tőle baja. Amitől nem lesz hasfájós vagy kiütéses, az maradhat.

(Mondjuk a paprika, uborka, szőlő nálam nincs is a listán, csak a paradicsom. A rizs és a krumpli sem tiltott, a tejtermèk pedig úgy, hogy napi fél liternél nem több. Szóval az én védőnőm kicsit más tankönyvből dolgozik, mint a tiéd.) Nekem a védőnő a tökféléket és a dinnyét ajánlotta (ami tökjó mert imádom a dinnyét, ráadásul lassan szezonja is van :) ) valamint tartalmas zöldségleves, meggyszósz…ilyesmiket. Tojást napi egyet szabad, a puffasztó dolgokat nekem sem javasolja, és a bő olajban sült dolgokat sem (rántott cuccok)

2021. jún. 17. 20:12
 12/12 anonim ***** válasza:
11 a hasfájás épp 2-3 hetes kor körül szokott kezdődni. Szóval ha ezt a tanácsot követed, mindenre rá fogod tudni sütni hogy a miatt van
2021. jún. 17. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!