Van olyan anyuka, akinél a kistesó erkezése után a nagyobb is újra akart cicizni?
Hamarosan érkezik második gyermekem. A nagy 4 éves, féléves koráig szopizott. Amióta terhes vagyok, folyton a melleimet akarja simogatni amit nem tudok igazán hova tenni.
Különböző okok miatt nem volt önfeledt élmény az első gyermek szoptatása sem, és kicsit tartok tőle, hogy esetleg vissza akarna szokni. Ilyenkor mi a helyes vajon, erősíti a testvéri kapcsolatot, immunrendszert, stb., ha együtt szopiznak? Ugyanakkor bizarr gondolat számomra ekkora gyereket szoptatni a kicsivel együtt.
Előfordulhat, hogy testvéri féltékenységből ő is akar majd, de nem kell neki hagyni. Elmondod neki, hogy amikor ilyen kisbaba volt ő is kapott, csak nem emlékszik rá és most már nincs rá szüksége, mert ő már a nagyfiúknak/nagylányoknak való ételt eheti. (Fontos, hogy pozitív dologra hozd ki a végét, ne intézd el annyival, hogy nem kaphat és kész)
De az is lehet, hogy nem akar majd, akkor meg nincs vele dolgod. Egyébként ha legközelebb simogatni akarja a melleidet, kérdezd meg miért csinálja. Lehet, hogy egész más oka van. (Kíváncsi, hogy jön-e belőle tej vagy ilyesmi. Sok oka lehet.)
Nekem is 4 éves volt a nagy, amikor született a kistesója és ő is elkezdett “érdeklődni” a cicim iránt. De nem akart szopizni, nem is hagytam volna, csak kíváncsi volt. Amikor szoptattam a picit, mindig oda ült ő is. Elmeséltem neki, hogy ő is ugyan így szopizott, de már nagylány és nincs már rá szüksége.
Egyszer amikor fejtem, megkérdezte, hogy megkóstolhatja e😄 adtam neki egy picit, de azt mondta undorítóan rossz😅 így ez ennyiben is maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!