Okozott valakinek nagyobb gyermekénél komolyabb gondot a kistestvér érkezése?
Velünk ugyanez volt, pedig a fiam már majdnem 4 éves volt.
Hónapról hónapra fokozatosan javult a helyzet, és idővel magára talált.
Nagyon nehéz ez az időszak, szedj magnéziumot, mert birkatürelemre lesz szükséged! :)
Tudod valahol olvastam,hogy mikor kistesója születik a nagynak akkor az olyan mintha a férjed hazahozna egy nap egy másik feleséget és közölné veled,hogy drágám itt az új feleségem mától itt fog velünk lakni és őt is úgyanúgy szeretem..jaa és SOHA többet nem fog már elmenni!
Na te mit éreznél???
Hát kb a te elsőszülötted is most hasonlóan érez!
nagyon sok sok kitartást!
Az hogy etetned kell őt is vagy visszaesés van szobatisztaságban teljesen normális dolog!Ezeknek nem olvastál utánna mikor terhes voltál a kicsivel?,vagy senki nem mondta??mert ezek hidd el teljesen normális és nem meglepő dolgok egy nagytesótól ha kistesója születik!
legyél vele nagyon türelmes,ha van aki átvegye a kicsit még csak egy fél órára is akkor menj el a naggyal egyet fagyizni,sétálni vagy bármi csak lényeg hogy rá figyelj!Hidd el akkor nem lesz már olyan rossz neki mert most ő azt hiszi őt már nem szereteitek!
Türelem,lesz ez jobb is!
Ha már a saját épségét veszélyezteti (ahogy mondod, hányásig fajul, nem kap levegőt, stb.), akkor, nagyon kegyetlen, de be kell nyomni a hideg zuhany alá. Velem is csinálták kis koromban, nem lettem tőle lelki sérült, de örülök, hogy megtették, mert ki tudja, mi történt volna.
Tényleg szedj magnéziumot, vagy valami hasonlót, mert ha nem őrzöd meg a hidegvéredet, csak rosszabb lesz. Ha te is elkezdesz ordibálni, tényleg elszabadul a pokol.
Egy darabig még biztos rossz lesz, próbálj meg egyszerre foglalkozni vele meg a kicsivel, játszáskor, ilyesmi. A Szuperdada féle büntimódszert itt nem tudom teljes szívvel ajánlani, hiszen itt arra lenne szükség, hogy ne érezze azt, hogy rosszabul bántok vele és kevésbé érdeklel titeket, mint a másik gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!