Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ehet egy szoptató anyuka?

Mit ehet egy szoptató anyuka?

Figyelt kérdés

Első picinkénket várom. Mindenhol csak azt hallom,-a védőnőtől is hogy mit nem ehetek szülés után pár hónapig ameddig nem kezdhetek bele hozzátáplálásba is.

Nen szabad enni paradicsomot,paprikát,uborkát, szölőt,hüvelyeseket, k betűs zöldségeket, ne egyek fűszerpaprikás vagy magyaros alapon lévő dolgokat, rizst-krumplit mert széklet fogó mint a banán, tejterméket mert kiütheti.

Kérdésem az lenne akkor mit ehetek az első pár hónapban hogy ne legyen vizes a tejem?

24N

2021. jún. 17. 11:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindent lehet enni. Keress rá a La Leche Ligára és olvasd át a honlapon a cikkeket. Nagyon sok minden elavult amit mondanak.
2021. jún. 17. 12:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem vontam meg magamtól, mai napig szoptatok, másfél éves. Mindent megeszik, isteni étvágya van. Soha nem volt semmi gond.
2021. jún. 17. 12:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azért nem ettem k betűseket mert magam is felfújodom tőle de amúgy valóban mindent szabad
2021. jún. 17. 12:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondják a többiek. Annyit tennék hozzá, hogy az ilyen emberek tanácsait a későbbiekben meg se halld. Akkor se ha védőnő.
2021. jún. 17. 12:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2021. jún. 17. 12:27
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

Én mindent ettem.

A lányom is szeret mindent, főleg a hüvelyeseket: borsó, bab...

Nyilván kell az egyensúly.

Más ha valaki változatosan étkezik, vagy mindennap megeszik 5 banánt. 😁

2021. jún. 17. 12:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Mindent ettem.

Fiamnak egyedül a krumplitól volt baja. Ha 2 napig egymás után ettem, neki fájt a hasa. Így ha krumpli volt, másnap tuti más. Azon kívül minden ment

2021. jún. 17. 13:23
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

"K betűs zöldségeket"

Tehát krumplit ne együnk, de burgonyát igen?

2021. jún. 17. 14:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is lefagyott az arcom, miután a védőnő a szülés után jött és elkezdte sorolni, hogy semmi apró magvas cuccot (málna, eper, stb), semmi k-betűs, semmi mittudoménmi, és így felsorolta kábé a világ összes élelmiszerét, de azt nem mondta, hogy akkor mégis mit ehetnék :D Szóval én bölcsen felkerestem az internetet, a már említett La Leche Liga honlapját többek között, illetve még szülés előtt csatlakoztam a szoptatási tanácsadás kérdezz-felelek fb-csoportba, ahol nagyon sok hasznos cikket is olvastam meg ahogy láttam a kérdéseket és az azokra adott válaszokat (képzett IBCLC-ktől), valahogy összeállt a fejemben a kép, hogy amit a védőnő mondott, az nettó hülyeség.

Ha nem tünetel semmire a gyerek, akkor mindent szabad enni.

2021. jún. 17. 15:00
 10/12 anonim ***** válasza:
57%

Én mindent eszek, és már második gyereket szoptatom. Ez hülyeség, amit mondott.

Olyan pedig, hogy vizes tej NEM LÉTEZIK! A tej eleje hígabb szomjoltó, később sűrűbb laktatóbb. Az anyatej mindig éppen olyan amilyennek lennie kell. Napszakonként és a gyermek éltekorával is változik az összetétele.

2021. jún. 17. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!