Van közöttetek olyan szoptatós anyuka, aki már megkapta
a covid oltást?
Hát én már csak napi egyszer szoptatok, szóval ez nem olyan, mint egy 2 hetes babánál. Másfél éves a kisfiam, esténként meg szopizik. Emellett 25 hetes terhes vagyok. 2 hete kaptam az oltást. Nem lesz baj:)
Én egyáltalán nem voltam rosszul, pedig sokaktól hallottam, hogy ők igen. A vállam fájt, de az szerintem mindenkinek. Pfizert kaptam egyébként.
2021. ápr. 8. 16:55
Én múlt szombaton kaptam meg, 4,5 hónapos a babám. Nekem is fájt a vállam másnap, és kicsit fáradtabbnak éreztem magam, de ennyi :)
2021. ápr. 8. 18:02
Én 3 héttel szülés után kaptam meg az elsőt, szintén szoptatok. Nem volt semmi problémám, a vállam fájt csak.
2021. ápr. 8. 18:09
Én pont ma reggel kaptam meg. 8 hónapos a kislányom, még 99%-ban anyatejes. A vállam fáj csak, de már az is enyhül, más egyéb mellékhatást nem érzek. Tejem ugyanúgy van, ízre sem hiszem, hogy változott, a gyerek ugyanúgy kéri. Szerintem a szoptatás szempontjából tényleg semmit nem hat, a vérhigító meg a közelmúltbeni császár meg nyilván orvosi kompetencia, ha az orvosod szerint nem para, akkor nem lesz gond :)
2021. ápr. 8. 18:28
Veletek is irattak nyilatkozatot, hogy saját felelősségre vallaljátok?
2es voltam
2021. ápr. 8. 20:10
Velem igen. Szerintem ezt most mindenkivel kitöltetik. Nyilván, hiszen önkéntes oltásról van szó.
2021. ápr. 8. 20:36
Ma kaptam meg, 8 hónapos a pici, 90%ban anyatejet. Igaz, hogy én utána pár órával voltam bevásárolni, de nem emeltem neheze, mégis leszakad a karom amibe kaptam, plusz kezd felmenni a hőmérsékletem.tej nem változott.
Off:sajnos nem vagyok annyira képben a dologgal. Ugye virusfertőzés esetén a tejben megtalálható antitestek úgymond védik a babát is. Modernát kaptam, ez esetben is védi a babát a tej?
2021. ápr. 8. 21:04
Ha nem érzed jól magad nem adatnám be . Ha esetleg kijönne valami mellékhatás nem biztos eltudnád látni a babát .
2021. ápr. 8. 21:08
A tesómat egy pár napja oltották, ő is szoptat. Így, ha véletlen bejut a vírus a családjukba, az anyatejen keresztül a baba is kap valamennyi védelmet. Ez fontos, csecsemőknél sajnos elég súlyos tud lenni a lefolyás :-( Szóval a jelen helyzetben a sok fertőzött miatt én bizony oltatnék szoptatósan, pont azért hogy megvédjem a babát. (Amúgy én terhes vagyok és már engem is beoltottak, és nem volt semmi komoly mellékhatása.)
2021. ápr. 8. 22:22
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Meg is kaptam még áprilisban az első oltást, májusban a 2. oltást (ekkor kicsit lázas lettem, de semmi extra). A doktornő az elsőnél a császármetszés miatt nem javasolta az oltást, mondván műtét után 6 hétig nem javasolt, de ha akarom megkaphatom. Megkaptam, így sem volt probléma. Az elsőt meg sem éreztem, csak rá 1 napra erős vérzésem volt (pedig már nem véreztem 1,5 hete), de mivel még bőven a 6 hetes gyerekágy közepénél tartottam, akár tisztlás is lehetett. Bár azóta több helyen láttam/olvastam, hogy bekavart a vérzésben. A tejem nem apadt, a szoptatás ugyanolyan volt, a babám sem érezte meg. :)
Kapcsolódó kérdések: