Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van közöttetek, aki mosható,...

Van közöttetek, aki mosható, textil pelenkát használ? Hol és milyet célszerű vásárolni? Különböző méretekben kapható?

Figyelt kérdés
Ebay-en nézelődtem, találtam pelenkabetétet, 12*32 cm-es pamut anyag, azt kell a pelenkába tenni. 10 db-ot lehet vásárolni 800 Ft-ért és ki lehet mosni többször. Ehhez kéne már csak néhány darab mosható pelenkát vásárolni, de tanácstalan vagyok. Otthoni használatra gondoltam, ha megyek valahova, akkor vinnék magammal eldobhatót. Ti hogyan oldjátok meg a pelenkázást?
2017. febr. 9. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:

én használtam anno, vegyesbe eldobhatóval.

Ilyen betéthez (vagy hosszúkásra hajtogatott tetra vagy prefold pelushoz) nem jó minden külső. Olyat keress, ami kifejezetten prefoldokhoz készült, pl bambino mio, flip vagy pedig zsebes pelenka. Esetleg gyapjú külső.

Persze van még ezer márka, körül kell nézni. Én ezeket próbáltam, használtam, ill sk pelusaink voltak még.

van egyméretes és többméretes is. AIO (all-in-one), zsebes és külön külső-belső pelus is. Tépőzáras, patentos, megkötős, belebújós gatya-fazon (külső)... vagy amin semmi nincs, és snappy csattal tudod a gyereken összefogni.

Nem lehet így kifejteni.

mamami.hu fórumán nézz körül mosható pelusos topikokban. minden kérdésedre választ kapsz.

2017. febr. 10. 08:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséged. Most kutakodom a téma után, tegnap óta már legalább valami fogalmam kezd kialakulni, de még messze az alagút vége. :D
2017. febr. 10. 09:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azt hasdznátam anno és nagyon bejött. Mindenkinek més fajta válik be. Első körben én is azt javaslom hogy ebay-es zsebes pelenkákkal próbálkozzatok. Igen, a mamami fórumot mindenképp böngészd át!

Egy 20-25 db-os készlet az ideális szerintem. (egy picit ezt többet fogod cserélni, mint az eldobhatót cserélnéd. Napi 1-2db plusz cserét jelent) Ha nagyon belejössz, lehet,hogy ha elmész otthonról, akkor is megoldod ezzel :) Én bezacskóztam a koszos pelenkát és hazavittem.

Mondjuk a túl olcsó áru termékekkel legyenek fenntartásaid. Ha 80 Ft-ra jön ki egy db, az könnyen lehet, hogy pl. nagyon vékony. Én már megjártam pár száz Ft-os zsebes pelenkával: teljesen kényelmetlen volt a babára a szabása és a vízzáró rétege is tönkrement 1-2 mosás után. Ugyanakkor a kínai termékek közt is vannak jók.

Most viszonylag kevés keresgélés után, ennek jónak tűnik a szabása:

[link]

Pelusból olyat nézz, aminek fent 2 sor patentja van. (aminek csak egy van az hajlamos elmozdulni)

2017. febr. 10. 09:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséged, sokat segítettél. :)
2017. febr. 11. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!